Forum Discussion

jokerreda's avatar
1 year ago

Wysoki ping + losty

Witam serdecznie , mam problem od 9.07.2024 , występują u mnie losty + 300 + ping. Ma to miejsce w 90 % gier .

Sprawdzałem dostawce internetu , zainstalowałem grę ponownie , zaktualizowałem sterowniki karty graficznej i windowsa.

Zaczęło się po zakupie 100 paczek w grze.

Proszę o pomoc

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @jokerreda 

Zrestartuj swój router a także sprawdź czy możesz włączyć jakość usługi (QoS) na swoim routerze (czczegóły wpisałam w spoiler).

Spoiler
    To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).

Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.

• jokerreda's avatar
    jokerreda
    1 year ago

Router został zresetowany przeze mnie , oraz przez dostawce internetu . Nie posiadam tej usługi . Przed 9.07 nie miałem żadnych problemów . Nic również nie zmianiałem w pc

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

Dzięki za update @jokerreda 

Dodatkowo:

- sprawdź prędkość internetu, aby upewnić się, czy otrzymujesz odpowiednią przepustowość, która pozwala na płynną grę online

- zmniejsz liczbę urządzeń podłączonych do sieci

- upewnij się, że masz zainstalowane najnowsze sterowniki do swojej karty sieciowej

- sprawdź ustawienia routera, aby upewnić się, że jest on skonfigurowany poprawnie i że nie jest blokowany dostęp do portów potrzebnych do gry online w Apex Legends

- wyłącz programy działające w tle - mogą one zużywać zasoby sieciowe, co prowadzi do wzrostu pingu. Polecam uruchomienie PC w trybie czystego rozruchu

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 year ago

Hej @jokerreda 

Daj nam znać czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal. 

Featured Places

Node avatar for Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Apex Legends Problemy techniczne i błędy

Masz problemy z Apex Legends? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 1 day ago
2,470 Posts