Battlefield 2042 po ponad roku czasu, czy warto dalej grać?
Witam Witam.
Jak Wiemy Battlefield 2042 wystartował dość kiepsko względem starszych tytułów. Pełno błędów po premierze, kiepska optymalizacja itd.
Aktualnie mamy rok 2023 i zadaję sobie pytanie, czy w ciągu już ponad roku od wydania gry wszystko się zmieniło?
Dzisiaj miałem okazję znów zainstalować sobie grę i tuż po odpaleniu ukazało mi się menu gry z kiepską jak dla mnie przejrzystością.
Na górze ekranu widoczny pasek z poziomem profilu, przepustką sezonową gry i paskiem z opcjami, wg mnie trochę za dużo na tym pasku się znajduję.
Drugą rzeczą jest jak dla mnie ogólny widok menu. Czasem gubię się i nie wiem co klikać, no ale... tak już chyba mam.
Przejdźmy do samej gry. Po odpaleniu mapy Porzucony i wybraniu postaci odradzam się na mapie a tu nic, odgłosy strzałów, wybuchy i zero postaci, same nazwy graczy.
Nie jestem pewny czy to wina mojego komputera, ale wydaje mi się że jak na komponenty które posiadam gra nie powinna tak się zachować. Zaczynam biegać lecz dalej nic, brak jakiegokolwiek widoku na broń, nic... po prostu lewituję. Biorąc pod uwagę fakt tego że gra ma ponad rok już czasu nie powinno to tak wyglądać. Kolejna sprawa to ta przepustka sezonowa. Wydaję mi się że gra przeszła trochę na system zapłać żeby grać, lecz nie do końca. Wiadome jest to, że gracze są różni, jedni wolą grać "czystą" postacią, drudzy znowu na odwrót. Sam arsenał który przybył do tej części jest ok ale fakt tytułu w którym jest napisane 2042 nie powinien być kapkę nowszy? Mamy tryb portal który moim zdaniem ma największy potencjał w tym momencie. Broń z Battlefield 3, Bad Company 2 czy też 1942 ogólnie spoko. Ale przetłaczanie arsenału z portal do zwykłej gry no tak sobie. Spoko rzecz ale jak na grę która miała by mieć jakikolwiek potencjał to tak średnio bym powiedział. I nie chcę tutaj mówić że gra pod tym względem jest zła czy coś. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia. Tytuł może jest trochę inny względem Battlefield 1 czy też 5, ale śmiem twierdzić że gra według mnie trochę się pogrążyła. I znów to tylko moja opinia. Zatem czy po ponad roku gra którą ograłem raptem 200 godzin zmieniła się we wszystkim? Trochę tak, trochę nie. Ale opinię zostawiam Wam.
A Wy gracze, co myślicie na temat gry po ponad roku czasu? Dajcie znać, a tym czasem strzałeczka i czołem.