Forum Discussion

Husaria_JJ's avatar
Husaria_JJ
New Novice
3 months ago

Battlefield 2042 problem z grą

Witam, po około 30 min od włączenia gry, znikają ikony broni, sporadycznie granatów i pokazuje kręcący sie kwadrat, lub gdy rozwinę listę broni, wyglądają jak karykatury, nie możliwe jest rozpoznanie broni. Gra sporadyccznie laguje, w niektórych momentach zatrzymuje sie na 1 sekundę, gra reinstalowana, windows 11 pro reinstalowany, bez poprawy, światłowód INEA ping 33ms, podzespoły : Ryzen 7 7800X3D, RTX 4070super, 32GB RAM, zasilacz 750W, płyta Gigabyte B650 EAGLE AX, jeśli ktoś ma pomysł będę wdzięczny, pozdrawiam.

6 Replies

• Witam. Masz włączony D.O.C.P w Biosie? Nie używasz żadnych programów jak FPS Bost? Sterowniki Aktualne? H.A.G.S w Windows 11 włączony ?

• Husaria_JJ's avatar
    Husaria_JJ
    New Novice
    3 months ago

Witam, niestety nie wiem co to  HAGS, sterowniki aktualne, FPS Bost nie używam oraz żadnych innych, DOCP nie wiem co to, chętnie sprawdzę jeśli wytłumaczysz jak?

• Husaria_JJ's avatar
    Husaria_JJ
    New Novice
    3 months ago

D.O.C.P jeśli dobrze doczytałem to O.C , włączony xmp tylko dla pamięci RAM, procesor na wartości auto, HAGS wyłączyłem wszystko co sie dało i ponowne uruchomienie komputera.

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 months ago

DOCP musisz włączony w Biosie. Hags uruchomisz w Windowsie. Jeśli będzie problem to wyłącz nakładkę z NVIDIA App aktualnie może powodować problemy z przycinaniem.

• Arczii999's avatar
    Arczii999
    Seasoned Newcomer
    3 months ago

Też mam ten sam problem i wszystko robiłem jak na forum napisali. Chyba właściciele BF2042 mają w **bleep** to.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.596 PostsLatest Activity: 20 days ago