Forum Discussion
Niestety, problem dalej występuję, uPnP włączone co do przekierowywania portów, w routerze mam opcje przekazywanie (o dziwo nie ma mozliwości wyłączenia, jedynie dodania listy). Z dodatkowych kroków próbowałem wyłączenie całego antywirusa, a także czyszczenie pamięci podręcznej steam'a. Oczywiście komenda także w terminalu została wpisana.
Dodam, że po reinstalu gra dalej nie chciała się włączyć, po wyłączeniu CFG gra sama się uruchamia jednak dalej nie łączy z serwerem. Będę wdzięczny za kolejne pomysły 🙂
Jak się to objawia? Jesteś w lobby, wyszukuje ci mapę, potem black screen i powrót do menu?
Jeśli tak, to witaj w klubie. Przerobiłem chyba wszystkie poradniki z neta, włącznie z przekierowywaniem portów, wyłączaniem antywirusa, firewalla, administrator, ten flow też zmieniałe, nawet optymalizowałem grę przez Experienca i uruchamiałem (o dziwo, to pomogło na dzień), czasem pomaga odpalenie gry w oknie, albo zmiana ustawień na niskie i po załadowaniu mapy zmiana na właściwe. Nie wiem, czy to pomaga, czy to po prostu przypadek, bo wielokrotnie później gra nawala. Jestem tak zdesperowany, że pisze do supportu, jeśli oni nie pomogą, to zażądam zwrotu kasy.
- 2 years ago
Dokładnie w ten sposób się to objawia
- 2 years ago
EDIT:
Błąd dalej występuje 🙂
W takim razie poprosze o informacje jak zwrocic produkt 🙂
- sorry4im2 months agoSeasoned Novice
witam
odnośnie problemu co następuje:
uruchamiam grę, zaczynam grać i po kilku minutach, nawet jeśli jestem tylko lobby, gra rozłącza się z serwerem EA
"utracono połączenie z serwerem EA"
stosowałem wszystko co opisane na forum i na www, nic nie pomogło,
co pomogło, pisze to bo może inny ktoś będzie miał ten problem i zakładam, że mu to pomoże
CMD uruchom jako administrator i po kolei komendy: po każdym wierszu zatwierdzasz enter
netsh int ip reset
netsh winsock reset
ipconfig /flushdnspo resecie komputera ustawić ip, maskę i bramę w karcie/kartach sieciowych
jeśli ktoś nie używa DNS - połącz automatycznie u mnie pomogło po kilku miesiącach nie grania BF 2042 znowu działa
pozdrawiam
T.
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 6 days ago
- 16 days ago
- 16 days ago