Forum Discussion

AKAdriano47's avatar
AKAdriano47
Newcomer
11 days ago

BF 2042 brak możliwości zalogowania...

Szanowni, może ktoś będzie potrafił mi pomóc bo EA zlewa ciepłym wiadomo czym... Mam konsolę Xbox series X, po uruchomieniu BF 2042 nie mogę się zalogować do serwera. Ciągle "wisi" ekran ładowania. Pomoc Xbox okazała się bardzo profesjonalna i pomogli sprawdzić wszystko co może leżeć po stronie konsoli. Nie pomogło. Polecili kontakt z EA ale mimo wysyłania szeregu maili nie mam żadnej odpowiedzi. Czy ktoś miał podobny problem?

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 days ago

Hej AKAdriano47​ 

Zapewne masz już za sobą zimny start konsoli oraz restart routera. 

Warto dodatkowo wykonać jeszcze inne kroki:

•  sprawdź działanie gry w czasie, kiedy zamiast Wi-Fi korzystasz z połączenia kablem Ethernet
    • włącz jakość usługi (QoS) na swoim routerze
    • To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).

Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.

• wypróbuj inny system nazw domenowych (DNS)
    • Twój operator Internetu (ISP) przekłada adresy internetowe ze zrozumiałych dla ludzi (np. help.ea.com) na zrozumiałe dla komputerów (ciąg cyfr) za pomocą czegoś w stylu odwrotnej książki telefonicznej zwanej systemem nazw domenowych.

Jeśli coś jest nie tak z DNS, z którego korzystasz, możesz mieć ogromne problemy z połączeniem internetowym.

Zmiana na inny DNS to techniczna sztuczka, która może pomóc ci, jeśli twój DNS zawodzi.

Oto kilka darmowych opcji, jeśli chcesz dokonać zmiany:

EA nie jest właścicielem i nie prowadzi Google DNS ani Open DNS i nie może w żaden sposób modyfikować ich stron ani używanych przez nie systemów. Użytkownik korzysta z tych stron i ich serwerów DNS na własną odpowiedzialność.

About Battlefield 2042

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze Battlefield 2042 na forach społeczności.635 PostsLatest Activity: 4 days ago