[PC/PS/Xbox] Nie udało się wczytać trwałych danych
Witam,
Mój problem z battlefieldem 2042 wygląda następująco.
Grałem pare godzin bez błedów, wieczorem próbując grać 80% prób dołaczenia do gry kończyło sie komunikatem nie udało się wczytac trwałych danych. Po czym gra wracała do menu głównego.
Kody błedu jakie wyskakiwały były różne:
600P:40
1302P:1300P:13C
2002G
Dodam, że podobne problemy miałem również w bfV i bf4, również wyrzucało mnie z gier z powodu połączenia.
Wtedy próbowałem różnych metod, odinstalowywania origina, gry itp. nic nie pomogło. Zrobiłem test UOtrace i wynikło z niego, że trace jakaś część pakietów po drodze...
Co mam zrobić w tej sytuacji? Nie chce odpuścic nowego bfa bo mi sie podoba.
Pytałem kolegi sieciowca, mówił ze mam zablokowane jakieś porty w routerze???
Zostało mi dzwonic do dostawcy internetu? Tylko co mu powiedzieć? Niestety nie znam sie na sieciach i nie wiem w czym jest problem więc licze na odpowiedz czy wina leży po stronie dostawcy czy mojej?
P.S wszystkie sterowniki aktualne... naprawde probowałem wszystkiego, naprawiać gre, kasujac dane lokalne itp, wszystkie poradniki ktore znalazlem w internecie nie pomogły..
Pozdrawiam 🙂
EDIT 0.1
Teraz nawet nie moge wejść do gry, ponieważ podczas łaczenia z usługą online czekam 2-3min i wyskakuje błąd o trwałych danych z podobnymi kodami błędu.
Cześć wszystkim,
Dziękuję za Wasze zgłoszenia.
Problem przez Was opisany jest znany DICE i aktualnie nasze zespoły pracują nad rozwiązaniem tego problemu. Jeśli pojawią się dodatkowe informacje na temat rozwiązania tego problemu dam Wam znać.
Oznaczę moją odpowiedź jako rozwiązanie dla lepszej widoczności i przypnę ten wątek na szczycie kategorii Problemy techniczne.
We're aware that many of you are receiving an error message while attempting to load into a Server, and then being returned to the Main Menu
— Battlefield Direct Communication (@BattlefieldComm) November 12, 2021
⚠ Unable to Load Persistence Data is a connection issue on our side
We're on it, for now you can hit Retry and attempt to join a server pic.twitter.com/bDDN3DaIME
Połączyłem wątki mówiące o tym samym problemie.
Aktualizacja 13/11
Nasze zespoły wprowadziły pewne poprawki od strony serwera, mające na celu zmniejszenie częstotliwości pojawiania się błędu. Aktywnie monitorujemy ten problem.
Throughout the day we've performed focused backend maintenance, targeted at reducing the number of times you see 'Error: Persistence Data (2002G)'
— Battlefield Direct Communication (@BattlefieldComm) November 13, 2021
⏱ These changes are active now, and are being actively monitored
We're seeing significantly reduced errors, and will keep on it 👍 https://t.co/mbeo8VlXvU pic.twitter.com/f7AIXPpRiJ