Forum Discussion
Ja też mam ten problem. Od początku (premiery) nie miałem problemów z tą grą. Problemy zaczęły się wczoraj. Gra po kilku minutach wywala się do pulpitu czasem pojawi się jakiś komunikat z błędem, że niby coś pochrzaniło się ze sterownikami. Pojawił się też komunikat "OUT OF MEMORY" 8GB VRAM mało? Zazwyczaj jednak wywala bez komunikatu. Zainstalowałem najnowsze stery i nic to nie zmieniło. Wyłączyłem dx12 i też nic się nie zmienia. Powiedzieć, że jestem podirytowany byłoby eufemizmem. Zakupiona na Steam.
Mój sprzęt
CPU: AMD Ryzen5 3600
MB: Asus Prime X570-Pro
RAM: 16GB Goodram IRDM Pro 3600
GPU: Asus ROG STRIX RTX 2070super 8GB
SSD: ADATA SX8200 Pro 1TB
PSU: Seasonic Focus GX 750W 80 PLUS Gold
No właśnie o to chodzi. Od 12 listopada zagrałem jeden raz ( po wywaleniu całego folderu z moich dokumentów BF2042) kilka meczy bez wyrzucenia. Pomogło tylko raz.
Ten błąd z out of memory też mi znany jak i kilka innych z Directx. Totalnie nic nie pomaga, a jak widzę że ludzie sobie pykają bez problemów na gorszym nie raz sprzęcie to mnie krew zalewa.
- 4 years ago@ImMajster Teraz zobaczyłem, że wyszedł jakiś patch. Może coś w nim przekombinowali.
- 4 years ago
Nic się u mnie nie zmieniło. Gra tak samo płynnie jak wcześniej i tak samo wywala co drugą rundę.
- Chytrooki4 years agoHero+@ImMajster Przeglądałem forum i problem występuje w 90% na procesorach AMD. Masz aktualny bios i sterowniki do procesora? Pobierz CCleaner i wykorzystaj darmowy trial, dzięki temu zaktualizujesz do najnowszej wersji bo Windows Update nie zawsze aktualizuje sterowniki do najnowszych.
About Battlefield 2042
Recent Discussions
- 27 days ago
- 2 months ago