Forum Discussion

Zb00ju's avatar
Zb00ju
Rising Newcomer
2 days ago

Gra się wyłącza w losowych momentach

Cześć, mam problem z BF 6, ponieważ od dłuższego czasu po uruchomieniu gra w randomowym momencie przestaje działać, wyrzuca do pulpitu, gra się zamyka, czasami podczas ładowania się samej gry, a czasem podczas meczu. Uniemożliwia to rozgrywkę. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Wczoraj próbowałem odinstalować i zainstalować gierkę, nic nie pomogło. Internet mam stabilny.  Nie wiem czym problem jest spowodowany, do zgłoszenia dołączam plik dxdiag, może coś pomoże o ile dobrze go wygenerowałem. :D

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Zb00ju​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy podczas reinstalacji sterowników korzystałeś z DDU? Jeśli nie to poproszę Cię o ponowne wykonanie tego kroku tym razem przy yżyciu tego programu - Display Driver Uninstaller i ponowną, czystą instalację najnowszego sterownika dla Twojej karty. 

Dodatkowo widzę, że Twój komputer wyposażony jest w dwie karty graficzne - zintegrowaną oraz dedykowaną kartę RTX 4070 Ti SUPER. Po pierwsze upewnij się w ustawieniach 3D Nvidia, że do gry wykorzystywana jest karta dedykowana a nie zintegrowana, lub przypisywana automatycznie przez system. Upewnij się również że sterowniki Twojej katy zintegrowanej są zaktualizowane do najnowszych poprzez - Intel® Driver & Support Assistant Sprawdź również czy możesz całkowicie wyłączyć zintegrowaną kartę graficzną z poziomu BIOS. 

Następnym krokiem będzie wyłączenie HAGS / Sprzętowe planowanie GPU

Przejdź do: 
    Ustawienia - System - Ekran - Grafika -  Zmień domyślne ustawienia grafiki

Przed uruchomieniem gry wyłącz wszystkie programy wykorzystujące overlay-e 

Daj nam znać czy problem sytępuje nadal po wykonaniu powyższych kroków.