Forum Discussion

RavenBullet's avatar
RavenBullet
Rising Newcomer
3 months ago

Kilka uwag - checklista

Cześć, 

Na wstępie chciałem napisać że Battlefield 6 ma całkiem niezły core rozgrywki i mechanik jednak brakuje mu ostatecznego szlifu. W tej chwili jest to nieobrobiony diament, który wymaga uwagi.

1. Brak respawnów helikopterów szturmowych na mapie New Sobek City,
  2.  Często występuje błąd w którym pojazdy niepoprawnie się respawnują lub w ogóle ich nie ma,
  3. Bug z celownkiem termowizyjnym. Raz działa, raz nie działa,
  4. Gracze wykorzystują glitch z dronami, dzięki którym dostają się na dachy na które nie powinni mieć wstępu np. Oblężenie Kairu jest to podobny glitch do sławnego glitcha z mostem,
  5. Na mapie Most Manhatański jest respawn tylko jednego helikoptera szturmowego przez co robi się mała rzeźnia bo nie ma kontry ze strony drużyny, która takiego helikoptera nie ma,
  6. Po reinstalacji gry niektórym graczą znika FG,
  7. Często gęsto w samej rundzie nie można zmienić dodatków w broni, które dopiero co się odblokowało,
  8. Zbyt krótki czas podsumowania rundy. Nie można nawet przyjrzeć się co się odblokowało z dodatków lub jak przebiegała runda. Uważam że powinna być opcja po zakończeniu rundy "kontynuuj" i dopiero po jej odklikaniu powinna wczytać się kolejna mapa z rundą. W tej chwili jest kilka sekund aby zobaczyć podsumowania co jest irytujące,
  9. Po odblokowaniu dodatków w samym menu powinna być jakaś kropka lub dopisek "nowy" --> "new". Cokolwiek aby wiedzieć że to nowa opcja, którą dopiero co odblokowaliśmy. W tej chwili trzeba teraz mozolnie domyślać się co to mogło być,
  10. Wyszukiwarka niestandardowa działa bardzo słabo. Rozumiem i wiem jakie były założenia jej, ale jeśli odznaczam Most Manhatański to znaczy chyba że nie chcę na nim grać, tymczasem gra uparcie twierdzi że ta mapa jest podobna rozgrywką jak np. Operacja Ognista Burza. Słabo.

To jest taka na szybko checklista tego co bym zmienił lub załatał w tym momencie. Mam nadzieję że Studio odpowiedzialne z grę przyjrzy się tym uwagą.

Pozdrawiam

2 Replies

• Widzę że #nikogo. Strasznie słabe jest jak człowiek stara się napisać post z pomysłami i uwagami a Community Manager ma to w życi.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 months ago

Hej RavenBullet​ 

Dzięki za podzielenie się z nami Twoimi spostrzeżeniami. 

Odnośnie:

Często występuje błąd w którym pojazdy niepoprawnie się respawnują lub w ogóle ich nie ma,
    Bug z celownkiem termowizyjnym. Raz działa, raz nie działa,

Jeśli byłbyś w stanie zebrać nieco więcej informacji na temat występowania tych błędów, podziel się proszę nimi z nami.