Forum Discussion

MASZYNA6661's avatar
MASZYNA6661
Rising Novice
29 days ago
Solved

kupiłem używany komputer kolejne konto zdezaktywowane za darmo.....

mój Email [edit: email address removed] zostałem zdezaktywowany nie wiem z jakiego powodu tu jest jakiś błąd.... kupiłem używany komputer teraz ciągle mam problem z grą.... proszę mi przesłać filmik...
  • walas85's avatar
    walas85
    28 days ago

Ban (blokadę) przyznaje się na konto gracza nie sprzęt (poszczególne podzespoły), dlatego dla własnego bezpieczeństwa zrób całkowite czyszczenie komputera (format, nie przywracanie systemu) i dopiero na nim lub za pośrednictwem innego zmień hasła na inne do poszczególnych kont (zastosuj dodatkowo weryfikację dwuetapową, aby mieć większa kontrolę nad tym co się na nich dzieje np. powiadomienia sms) - aby nikt z zewnątrz nie mógł z nich w dalszym ciągu korzystać.

Po czym złóż do EA ponowne odwołanie w sprawie blokady konta, motywując to że ktoś wykradł twoje dane/korzystał nielegalnie z twojego konta w czasie twojej nieobecności - bo tak to mogło być, skoro korzystałeś ze sprzętu używanego, który nie wiadomo jak był wykorzystywany przez poprzedniego właściciela. 

Bądź (wersja ekstremalna, ale cóż poradzić), zrobić formata komputera, założyć nowe konta z nowym loginem i hasłami (zabezpieczone weryfikacją dwuetapową) na których będziesz miał zakupione nowe gry ale już na sprzęcie sprawdzonym i czystym od wszelakich szemranych programów - opcja ostateczna bo jeżeli odwołanie nie powiedzie się a osoba z zewnątrz na nadal do nich dostęp to będzie robił to co robił nadal. Nie ma co marnować życia na takie zabawy z niewiadomym, czasami popełniamy błędy, uczymy się na nich i żyjemy dalej.