Forum Discussion

BlazusQ's avatar
BlazusQ
Seasoned Novice
29 days ago

Cheaters

Czy EA zamierza coś zrobić z narastającą liczbą cheaterów???

Tak się chwalili że tyle osób zbanowanych tyle prób zablokowanych a aktualnie cisza. Zapał działu PR wygasł po patchu na 1 sezon gdy [edytowane przez EA_Kuba] więcej niż to możliwe.

Nie zliczę ilu cheaterów w pojazdach a w szczególności Heli/Czołg (WH/autoaim) aktualnie jest. W dodatku goście co mają unlimited ammo na rpg sciągają heli/czołg jak z karabinu. Low lvls(5-40) które nagle cisną staty 60:5. Masowe reporty, często trafiam na tych samych gości. 

Zjada mnie frustracja po prostu bo czuje się jak w Call of Duty. Zabieg zmniejszenia map aby przyciągnąć graczy właśnie od konkurenta spowodował nawałnice sfrustrowanych 12sto latków i gości 37+ którzy muszą sobie przedłużyć coś innego niż skill. Co grę jest jakiś odpaleniec. Nie zdążysz wyjść z budynku już czołg na autoaimie z WH wali do ciebie z serii, gość po 6 sekundach od startu gry ma 16+ staty i to dosłownie. 

Kiedy gracze PC dostaną opcję wyłączenia gry Cross Play?

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    28 days ago

Hej BlazusQ​ 

Musiałem edytować Twój post z racji tego, że zawierał niecenzuralne słowa. Jeśli checesz podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami, zrób to proszę w konstruktywny, a przede wszystkim kulturalny sposób. 

Rozumiem, że napotkanie osoby oszukującej w grze może być frustrujące. Zapewniam Cię, że nasz zespół odpowiedzialny za anti-cheat nieustannie monitoruje aktywność w grze i zgłoszenia oszustw. Odpowiednie akcje są nakładane na graczy, którzy oszukują w grze niemal natychmiast. 

Szczegółowy raport (pochdzący od źródła czyli zespołu odpowiedzialnego za EA Javelin, nie PR) znajdziesz w tym blogu na forum. 

System jest ulepszany by z większą precyzją wykrywać oszustwa, jeśli jednak zdaży się, że w grze zauważysz podejrzane zachowanie - zgłoś to używając odpowiednich narzędzi. 

Zgłaszanie osób oszukujących, nękających innych graczy i dokuczających im

• JACKAL896's avatar
    JACKAL896
    Rising Traveler
    26 days ago

Nie ma co się produkować ja też dużo zgłosiłem typa i co, i nic tylko masowo dostaje e-maile, że nie wykryli nic sytuacja wygląda jak za czasów bf4, gdzie typy latali po całej mapie teleportowali się z aim botem i jedyne rozwiązanie to było wyjść z serwera i iść na inny, bo anty cheat nic nie wykrył, nie oczekuj, że oni coś z tym zrobią, jeżeli ludzie już kupili grę, to po co mają się oni produkować przecież zarobili na tym.

• BlazusQ's avatar
    BlazusQ
    Seasoned Novice
    26 days ago

Po ich wcześniejszych zapowiedziach, raportach itd jednak się łudziłem ale jak widać pierwszy większy patch który zamknął ogólny proces zarobków i wstępnych kalkulacji czy warto dalej delegować w ten proces taki zasób ludzki. Jak widać moce przerobowe są zbyt małe. Jak widać chęci opadły szybciej niż wszedł sezon 2.

• Twordy's avatar
    Twordy
    Seasoned Ace
    26 days ago

Jak widzę lvl 20 który ciśnie staty 2x lepsze od moich to od razu wychodzę z rozgrywki. Tym bardziej jeżeli kolega wie dokładnie gdzie stoję za każdym razem. 

Nikt mi nie powie, że nie ma czituchów w grze bo są. 

Cziterzy są i będą... nic nie da się z tym zrobić. 

• JACKAL896's avatar
    JACKAL896
    Rising Traveler
    24 days ago

BlazusQ​ Ty masz dopiero 2 lata konto to wyobraź sobie że z poprzednimi bfami było bardzo ale to bardzo podobnie ale ludzie są naiwni ja mam to szczęście że większość bfów mam za free 

• Pitura25's avatar
    Pitura25
    Seasoned Newcomer
    23 days ago

Niestety przestaje grać w tą grę, a wydałem w niej sporo kasy. Grałem dzisiaj i wczoraj. W każdej grze jest sporo cheaterów, od 3 do nawet 10 na rozgrywkę. Nie ma z nimi żadnych szans w starciu, ponieważ używają auto-aim. Maja na koncie 40-70 zabójstw na rozgrywkę i do 3 do 12 zgonów. Często grają w grupie i wtedy są nie do zatrzymania. 

Sytuacja jest żenująca i EA nic z tym nie robi. Zgłaszam na każdą grę około 4-10 osób. Z tych zgłoszeń otrzymałem dopiero 2 potwierdzone zablokowane konta. 

Był moment, że coś robili w aktualizacji i grało się świetnie, ale obecna ilość cheaterów jest powalająca, tak źle jeszcze nie było. To jest trochę kpina z klientów, którzy kupili grę, wydali pieniądze, firma zarobiła i nic z tym nie robi. 

Panowie, to jest naprawdę bardzo słabe, a sytuacja jest żenująca. Są całe fora o tym jak wgrać cheaty i jak z nimi grać w grę.  

Featured Places

Node avatar for Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Battlefield 6 Dyskusja ogólna

Dołącz do społeczności Battlefield 6, aby uzyskać informacje o grze i jej aktualizacjach, omawiać taktyki i dzielić się wrażeniami z gry Battlefield.Latest Activity: 1 day ago
202 Posts