Forum Discussion
Hej Jac10aaa
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Opisane błędy wskazywałyby na problemy z kartą graficzną lub jej sterownikiem.
Czy parametry Twojej karty graficznej (jej taktowanie) jest w jakikolwiek sposób zmodyfikowane? Jeśli tak - przywróć je do nominalnych wartości.
Sprawdź również czy nie dochodzi do przegrzewania się karty, możliwe że po upłynięciu 20 minut w grze dochodzi do przegrzania komponentów.
Prześlij nam również plik DxDiag, możliwe że tam znajdziemy dodatkowe wskazówki.
- Jac10aaa11 hours agoSeasoned Newcomer
EA ID/Steam ID : EA ACCOUNT NAME/ Jac10aaaa STEAM/ zajax111
OS installed: WIN 11
OS Version: WIN 11 PRO
GPU: AMD RADEON RX 7900XTX
GPU Version Adrenalin 25.9.1
Date/time issue occurred? Every time when i want to join to game single or multi
Summarize your bug: Crash game some time i can play 5min and its get crash or when i want to join to the gameWhat type of issue do you have? Crash - Disconnect - kicked to main menu, etc. CRASH
In which mode has this happened? MP - Campaign - if MP, which part? SINGLE AND MULTI
Any other errors when they happen? JUP I HAVE 2 ERRORS Crash DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
DXGI Error Device Hung
Is this during a specific mission or during a cut-scene? NO
Can you attach a DxDiag? YESJak pomozesz to bede mile zaskoczony :) probowalem wszystkiego 100euro poszlo a nie mam gry pakiety PD wykorzystalem po zakupie bo myslalem ze dzial mi gierka a nie dziala probowalem serio wielu rzeczy grzebalem w biosie, eydtowalem rejestry nic nie pomaga
gierka sie wydaje **bleep** wiec seria mam bol dupska ze nie moge w to zagrac a mam dobry sprzet- EA_Kuba10 hours ago
Community Manager
Hej Jac10aaa
Dzięki za odpowiedź i przesłany plik DxDiag.
Bardzo bym prosił abyś odpowiedział na pytania zadane przeze mnie we wcześniejszym poście:
Czy parametry Twojej karty graficznej (jej taktowanie) jest w jakikolwiek sposób zmodyfikowane? Jeśli tak - przywróć je do nominalnych wartości.
Sprawdź również czy nie dochodzi do przegrzewania się karty, możliwe że po upłynięciu 20 minut w grze dochodzi do przegrzania komponentów.Pomoże to w dalszej analizie tego problemu, nie tylko u Ciebie ale w przyszłości jeśli podobny przypadek ponowi się.
W pliku DxDiag (oraz w Twoim opisie) zauważyłem, że numer sterownika aktualnie zainstalowanego na Twoim komputerze to 25.9.1. Dla Twojej karty graficznej dostępne są nowsze-opcjonalne sterowniki:
Możesz je pobrać stąd.
Po czystej instalacji tego sterownika (z racji adnotacji w Release notes):
Intermittent application crash may be observed while playing games with EA Javelin anticheat and Radeon™ Anti-Lag enabled on some AMD Graphics Products. Users experiencing this issue are recommended to disable Radeon™ Anti-Lag as a temporary workaround.
Wyłącz wspomnianą wyżej funkcję.
- Dodatkowo jeśli to możliwe wyłącz również: Radeon Chill, Enhanced Sync, oraz Boost.
Następnie wyłącz HAGS (Hardware-Accelerated GPU Scheduling), tutaj podaję link do strony Microsoft na której znajdziesz instrukcję wyłączenia.
Daj nam znać czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal po zastosowaniu kroków powyżej.
- Dodatkowo jeśli to możliwe wyłącz również: Radeon Chill, Enhanced Sync, oraz Boost.
About Battlefield 6 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 5 hours ago
- 7 hours ago
- 9 hours ago
- 9 hours ago