Forum Discussion
EA ID/Steam ID : EA ACCOUNT NAME/ Jac10aaaa STEAM/ zajax111
OS installed: WIN 11
OS Version: WIN 11 PRO
GPU: AMD RADEON RX 7900XTX
GPU Version Adrenalin 25.9.1
Date/time issue occurred? Every time when i want to join to game single or multi
Summarize your bug: Crash game some time i can play 5min and its get crash or when i want to join to the gameWhat type of issue do you have? Crash - Disconnect - kicked to main menu, etc. CRASH
In which mode has this happened? MP - Campaign - if MP, which part? SINGLE AND MULTI
Any other errors when they happen? JUP I HAVE 2 ERRORS Crash DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED
DXGI Error Device Hung
Is this during a specific mission or during a cut-scene? NO
Can you attach a DxDiag? YES
Jak pomozesz to bede mile zaskoczony :) probowalem wszystkiego 100euro poszlo a nie mam gry pakiety PD wykorzystalem po zakupie bo myslalem ze dzial mi gierka a nie dziala probowalem serio wielu rzeczy grzebalem w biosie, eydtowalem rejestry nic nie pomaga
gierka sie wydaje **bleep** wiec seria mam bol dupska ze nie moge w to zagrac a mam dobry sprzet
Hej Jac10aaa
Dzięki za odpowiedź i przesłany plik DxDiag.
Bardzo bym prosił abyś odpowiedział na pytania zadane przeze mnie we wcześniejszym poście:
Czy parametry Twojej karty graficznej (jej taktowanie) jest w jakikolwiek sposób zmodyfikowane? Jeśli tak - przywróć je do nominalnych wartości.
Sprawdź również czy nie dochodzi do przegrzewania się karty, możliwe że po upłynięciu 20 minut w grze dochodzi do przegrzania komponentów.
Pomoże to w dalszej analizie tego problemu, nie tylko u Ciebie ale w przyszłości jeśli podobny przypadek ponowi się.
W pliku DxDiag (oraz w Twoim opisie) zauważyłem, że numer sterownika aktualnie zainstalowanego na Twoim komputerze to 25.9.1. Dla Twojej karty graficznej dostępne są nowsze-opcjonalne sterowniki:
Możesz je pobrać stąd.
Po czystej instalacji tego sterownika (z racji adnotacji w Release notes):
Intermittent application crash may be observed while playing games with EA Javelin anticheat and Radeon™ Anti-Lag enabled on some AMD Graphics Products. Users experiencing this issue are recommended to disable Radeon™ Anti-Lag as a temporary workaround.
Wyłącz wspomnianą wyżej funkcję.
- Dodatkowo jeśli to możliwe wyłącz również: Radeon Chill, Enhanced Sync, oraz Boost.
Następnie wyłącz HAGS (Hardware-Accelerated GPU Scheduling), tutaj podaję link do strony Microsoft na której znajdziesz instrukcję wyłączenia.
Daj nam znać czy opisany przez Ciebie problem pojawia się nadal po zastosowaniu kroków powyżej.
About Battlefield 6 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 5 hours ago
- 7 hours ago
- 9 hours ago
- 9 hours ago