Forum Discussion
Hej Andrzejxu86
Rozumiem, że podczas gry zużycie procesora i karty graficznej dochodzi do 100%?
Sprawdź, proszę, czy problem będzie się pojawiać również, kiedy obniżysz ustawienia grafiki.
Prześlij nam również plik DxDiag - tam powinniśmy znaleźć dodatkowe wskazówki.
- Andrzejxu861 month agoSeasoned Newcomer
Tak problem pojawia się także po obniżeniu grafiki a nawet rozdzielczości. przesyłam plik dxdiag w załączniku, proszę o dalszą pomoc
- EA_Kuba1 month ago
Community Manager
Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku Dxdiag Andrzejxu86
Ile FPS pojawia się podczas gry?
Zauważyłem, że rozdzielczość monitora jest ustawiona na 4K + aktualnie 144Hz. Znaczy to, że komputer dązy do generowania 144 klatek, lub więcej przez co bardzo obciąża procesor komputera.
Zacznij proszę od ustawienia limitu klatek w grze najpierw 60 potem stopniowo zwiększaj limit do 90, 120 i 144 (jeśli podczas gry osiągałeś więcej niz 144 klatki).
Ponadto powiedz nam proszę jakiego rodzaju chłodzenie masz zamontowane na swoim komputerze? Czy istnieje możliwość, że w środku komputera osadził się kurz blokujący wentylatory, lub chłodzenie procesora poluzowało się?
- Andrzejxu861 month agoSeasoned Newcomer
Dziękuje w tej chwili jest już ok. Po prostu zmieniłem rozdzielczość monitora w Windowsie na 1440p i temperatury spadły. Pastę od procesora będe niedługo wymieniał a proszę mi jeszcze na koniec powiedzieć czy jest jakiś sposób żeby Battlefield 6 nie obciążał tak mocno procesora w 100% ?