Forum Discussion
Tak problem pojawia się także po obniżeniu grafiki a nawet rozdzielczości. przesyłam plik dxdiag w załączniku, proszę o dalszą pomoc
Dzięki za odpowiedź i przesłanie pliku Dxdiag Andrzejxu86
Ile FPS pojawia się podczas gry?
Zauważyłem, że rozdzielczość monitora jest ustawiona na 4K + aktualnie 144Hz. Znaczy to, że komputer dązy do generowania 144 klatek, lub więcej przez co bardzo obciąża procesor komputera.
Zacznij proszę od ustawienia limitu klatek w grze najpierw 60 potem stopniowo zwiększaj limit do 90, 120 i 144 (jeśli podczas gry osiągałeś więcej niz 144 klatki).
Ponadto powiedz nam proszę jakiego rodzaju chłodzenie masz zamontowane na swoim komputerze? Czy istnieje możliwość, że w środku komputera osadził się kurz blokujący wentylatory, lub chłodzenie procesora poluzowało się?
- Andrzejxu861 month agoSeasoned Newcomer
Dziękuje w tej chwili jest już ok. Po prostu zmieniłem rozdzielczość monitora w Windowsie na 1440p i temperatury spadły. Pastę od procesora będe niedługo wymieniał a proszę mi jeszcze na koniec powiedzieć czy jest jakiś sposób żeby Battlefield 6 nie obciążał tak mocno procesora w 100% ?
- EA_Kuba1 month ago
Community Manager
Hej Andrzejxu86
Dzięki za informację. Cieszę się, że problem, choć po części, został rozwiązany.
Nawiązując do mojego poprzedniego postu i Twojego pytania odnośnie procesora. Zacząłbym od ograniczenia liczby klatek w grze, by sprawdzić, czy będzie się to przekładało na obciążenie procesora.
- DarkNOV330 days agoRising Traveler
Nie szukaj problemu w grze. Ta jest dobrze zoptymalizowana i właśnie tak powinna wykorzystywać zasoby, które ma.
Problemem jest wyłącznie twój komputer, jak nie czujesz się na siłach oddaj do serwisu. Tu trzeba porządnego czyszczenia, zmiany past, ewentualnie chłodzenia, GPU jako iż to 2080 ti po tylu latach na bank ma suchą pastę.