Oni się nie wezmą za to. Im jest na rękę, że grę grają cheaterzy. Nie zdziwię się jak samo EA, DICE, Battlefield Studios udostępnia cheaty do gry. Cheaterzy są integralną częścią każdej gry. Nie tylko BF'a ale każdej gry. Grasz w grę , zgłaszasz gracza, nie raz, nie dwa razy. Zgłaszasz takiego jegomościa cheatera 50 razy i co? EA nie stwierdzili naruszeń.
Z aktualizacji na aktualizację nie jest lepiej. Jest gorzej. Co chwilę jest jakiś problem w grze. Nawet po ostatniej aktualizacji. Jest problem z odrodzeniem . Nie można zrespic się na graczu czy na punkcie. Te aktualizacje ktoś testuje? Czy aktualizacje są testowane w labsach?
Czemu matchmaking jest tak zepsuty? Dlaczego dołącza do meczu który jest w trakcie. Czemu nie łączy do takiego który jeszcze się nie zaczął? Dlaczego w grze nie ma informacji o tym czy mecz jest w trakcie, czy dopiero się znacznie.
Ja lubię bardzo w gry z serii Battlefield. Gram od pierwszej części (Battlefield 1942) i zawsze dawały mi mnóstwo frajdy jak w nie grałem. Ale przy bf6 jest więcej frustracji niż frajdy. Niestety bf6 ma dużo rzeczy niedopracowanych:
- TTK leży i kwiczy
- Netcode jest daleko w powijakach
- Dwie mapy na sezon to zdecydowanie za mało. Na sezon powinny być minimum 5 nowych map. W BF4 w każdym dlc bylo około 4 nowych map.
- Jeden nowy tryb na sezon to wg mnie też za mało . Gdzie tryb mistrz broni, bitwa powietrzna,
- Zawartość sezonowa postaci broni i gadżetów jest za mała. Dwie bronie i dwa gadżety na sezon to chyba za mało co nie EA?
- Klasy żołnierzy powinny być jak BF4 ( szturmowiec jako medyk)
- Matchmaking tragedia. Lepszy był w BF 1942
- Brak obiecanych dużych map. Pierwsza duża mapa dopiero w 3 sezonie. Mapa ognista burza która została dodana na start jest mała.
- Brak możliwości wyłączenia gry międzyplatformowej na PC.
- Portal ma za mało zweryfikowanych trybów. Gdzie Dominacja, Drużynowy deatchmach,
- Brak funkcji administracyjnych na własnych serwerach w portalu.
- Brak przeglądarki serwerów z prawdziwego zdarzenia
- By zagrać na własnym serwerze trzeba 4 graczy.
- Brak zmiennych warunków atmosferycznych na mapach w grze
- Gdzie jest levolution który był w BF,4
- Brak możliwości stworzenia plutonu
- Brak komunikacji między graczami a twórcami. Jedno Q&A na oficjalnym discordzie to za mało. Takie coś powinno być na początku sezonu i pod koniec danego sezonu. Nawet na forum EA powinna być jakaś komunikacja
Ja oczekiwał bym od twórców gry by zabrali się za robotę. Życzył bym sobie i wszystkim graczom grających w bf6 byście się w końcu ogarnęli i naprawili wiele rzeczy które są w tej grze ale też byście wyciągnęli ciężkie działa przeciw cheaterom.