BAN wspomaganie gry
Cześć. Otrzymałem blokadę na Battlefield 6 za rzekome wspomaganie gry, jednak nigdy nie używałem żadnych cheatów ani programów zewnętrznych. Odwołałem się od decyzji, ale odpowiedź została odrzucona bez podania jakichkolwiek konkretów. Nadal nie wiem, za co dokładnie dostałem bana, kiedy miało to miejsce i na podstawie jakich dowodów została podjęta decyzja. Obecnie trwa darmowy weekend z Battlefield 6, a ja nie mogę w ogóle korzystać z gry ani zdobywać postępu, mimo że nie przedstawiono mi żadnych jasnych informacji uzasadniających sankcję. Proszę o szczegółowe wyjaśnienie powodu blokady, ponieważ jako konsument mam prawo wiedzieć, czego dotyczy ograniczenie dostępu do produktu i jakie dowody zostały użyte. Jeżeli nie otrzymam pełnej i konkretnej odpowiedzi, będę zmuszony zgłosić sprawę do UOKiK, ponieważ brak transparentności dotyczącej podstawy blokady narusza prawa użytkownika.
Proszę też innych graczy o informację, czy w swoich przypadkach otrzymali jakiekolwiek konkretne wyjaśnienia dotyczące banów za wspomaganie gry.
Dodam, że używam wyłącznie programów takich jak G HUB, Riot Vanguard, antywirus Avast, Nvidia Control Panel oraz MSI Center. Mam procesor Intel Core i9, więc nie używam żadnego programu od AMD. Przed nałożeniem blokady zagrałem trzy mecze w trybie BattleRoyale: pierwszy był normalny i zająłem około 15 miejsca, w drugim trafiłem na gracza poziomu 1 który afczył i wyszedł po kilku minutach, a trzeci mecz był solo, ponieważ nikt do mnie nie dołączył. Nie widzę w tym niczego, co mogłoby uzasadniać bana