Forum Discussion

Futer07PL's avatar
Futer07PL
Seasoned Newcomer
2 days ago

BF6 - wyłącza się bez żadnego błędu.

Cześć, 
Mam problem z battlefield 6, wyłącza się bez żadnego błędu. 
Ryzen 7 7800 x3d
RTX 3060TI
Zasilacz 850w
Ram ddr5 2x16gb

System postawiono na nowo, wszystkie sterowniki aktualne. Brak problemu w innych grach. 
Podsyłam DXDIAG. Proszę o pomoc. 

3 Replies

• 0verloaded's avatar
    0verloaded
    Seasoned Novice
    2 days ago

Mialem podobnie - wszystkie programy, ktore uruchamiaja sie podczas wlaczania bf6 (ea app, anticheat, bf6) zmien we wlasciwosciach, aby odpalaly sie jako administrator.

• Niestety to nic nie da.
    Po przeanalizowaniu wielu zrzutów pamięci i porównaniu notatek z graczami na Reddicie, ustaliłem, że to przez błąd zerowego wskaźnika w ścieżce FSR2 (AMD FidelityFX) silnika Frostbite.  Gra próbuje użyć zasobu graficznego, który nie istnieje i wywala gra do pulpitu bez żadnego błędu. 
    Nie ma prawdziwego rozwiązania, dopóki DICE tego nie załata — ale istnieją sposoby na zmniejszenie częstotliwości występowania tego problemu które mozna znalezc w necie...

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 hours ago

Hej Futer07PL​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Bazując na sugestiach z tego wątku sprawdź proszę czy uda Ci się rozwiązać problem poprzez wyłączenie AMD FSR Frame Generation w ustawieniach gry. Wymuś również NVIDIA DLSS (jeśli dostępny) albo „TAA High”.

Ponadto na czas uruchomienia gry wyłącz wszystkie programy wykorzystujące nakładki ekranowe.

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.131 PostsLatest Activity: 44 minutes ago