Problem z lagami opóźnieniami na serwerach bf6
Witam. Ja mam nieco inny problem, ale też dużo ludzi się na niego skarży. Mianiowice chodzi o lagi ale nie spadki fps czy cięcia tylko bardziej opóźnienia w grze czy teleportujące się postacie, wygląda to jakby był lekki problem z internetem. Dla przykładu np. kiedy strzelam w czołg z rpg rakieta powinna wylecieć w niego normalnie i odrazu po wybuchu i zadaniu obrażeń pokazać się powinien wskaźnik z zadanymi obrażeniami, no to u mnie bywa tak, że rakieta wylatuje po jakiejś sekundzie a wskaźnik z obrażeniami po wybuchu pokazuje się po jeszcze większym czasie, takich przykładów mógłbym dać więcej. Problem polega w tym, że to nie wina mojego intenetu, bo sprawdzałem czy jest problem tego samego dnia co występuje to w bf 6 w innych grach i problemu nie było. Zrobiłem podczas gry speeed test łącza i wszystko okej, dla pewności podłączyłem kabel lan od kompa do innego routera i też nic się nie zmieniło, reinstalowałem grę, sprawdzałem spójność plików, aktualizowałem sterowniki, kombinowałem te wszystkie opcje w właściwościach sieci z wyłączaniem ipv6 i wpisywałem podczas gry w wierszu poleceń cmd ping 'swoje ip' -t , to samo z google.com i sprawdzałem czy podczas tych opóźnień mam jakieś utraty pakietów. I oczywiście nic! Maksymalne skoki z 9ms na 12ms xd.
Nie mam już na to siły nie wiem czy wina nie leży po stronie serwerów bo najlepsze jest to, że czasami kilka razy serwer zmienie na inny i jest dobrze. Dodam jeszcze, że wyszukuje europejskie serwery z dobrym pingiem więc to nie wina tego, ze włączam jakieś azjatyckie obciążone serwery. Mam nadzieję , że się nie obrazicie, że wkleje link do niepublicznego filmu dla podglądu, bo może Ty albo ktoś forumowiczów ma aktualnie podobny problem a może nawet udało mu się go rozwiązac:
-----> https://youtu.be/esWYI1PRFfs <-----
Nie zwracajcie uwagi na fps tylko moment w filmie w którym postać gracza się teleportuje, to jest główny i najłatwiej zauważalny problem. Dodam jeszcze, że nie mam problemu z fps mimo iż nagranie wyszlo jak wyszło to bez odpalonego nagrywania mam stałe 60-80fps nawet na najwyższych ustawieniach. Chodzi o te opóźnienia nwm czy ludzie nie nazywają tego Net Lag nudge czy jakoś tak.
Specyfikacja kompa:
procek: AMD Ryzen 3-3100 3,59ghz
16gb ram
karta graficzna: AMD Radeon RX 570 8GB