Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
13 days ago

Re: Battlefield 6 - Wywala do pulpitu bez błędu

Hej KapitanCzarny268​ 

Dzięki za odpowiedź i cieszę się, że udało sie rozwiązać problem z wyłączaniem się gry.

Odnośnie jej zacinania się, czy w trakcie tego w lewym górnym rogu pojawiają się jakieś ikony żółte, lub czerwone?
Jakie aktualnie masz ustawienia grafiki w grze? Sprawdź czy problem będzie pojawiać się nadal po ich zmniejszeniu. 

2 Replies

• KapitanCzarny268's avatar
    KapitanCzarny268
    Rising Hotshot
    13 days ago

Czytaj ze zrozumieniem i odpisuj szybciej. Nie, nie udało się rozwiązać problemu. Występuje nadal... Ustawienia mam pod mój komputer na "automatyczne". Grałem na niskich i z FPS jest nawet gorzej momentami niż na wysokich + ultra. Śmiech na sali ta gra od strony technicznej. Nie, nie pojawiają się żadne ikony

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 days ago

Hej KapitanCzarny268​ 

Rozumiem Twoją frustrację, nie mniej chciałbym, żebyś pamiętał, że forum to przede wszystkim miesjce gdzie społeczność skupiona wokół gry pomaga sobie wzajemnie. 

Jeśli chcesz porozmawiać z przedstawicielem EA "szybciej" to nie jest to najlepsza forma kontaktu. W tym przypadku lepiej będzie jeśli skontaktujesz się z nami poprzez czat. 

Odnośnie dodatkowych kroków, które możesz spróbować by rozwiązać problem z płynnością gry. 

1. Przed uruchomieniem gry wyłącz wszystkie zbędne programy pozostawiając jedynie EA app jeśli to możliwe
    2. Włącz HAGS - Hardware Accelerated GPU Scheduling - DirectX Developer Blog
    3. Zaktualizuj lub usuń na czas uruchomienia gry aplikację  HyperX NGenuity (AppCrash_NGenuity2Helper.exe)
    4. Zwiększ miejsce na partycji systemowej C:/, ponadto jeśli gra aktualnie zainstalowana jest na dysku E:/ zainstaluj ją ponownie na partycji D:/

Jeśli problem będzie się utrzymywał prześlij nam krótki klip z Twojej rozgrywki na którym będą widoczne opisane przez Ciebie spowolnienia. 

About Battlefield 6 Problemy techniczne

Masz problemy z FC Battlefield 6? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.122 PostsLatest Activity: 3 hours ago