Forum Discussion
Ustaw w BIOS na pełne stock / Intel Default Settings i wyłączył wszystko typu OC, undervolt oraz profile płyty, potem na próbę wyłączył XMP i sprawdz, czy gra dalej wywala, następnie wyłączył iGPU Intela w BIOS i testował tylko na dedykowanej karcie RTX 4070, jeśli po wyłączeniu XMP albo po lekkim obniżeniu mnożnika CPU problem znika, to bardziej wskazuje na stabilność platformy niż na samą grę, a jeśli wszystkie testy przechodzą poprawnie, a wywala tylko BF6, to bardzo możliwe, że to gra albo antycheat źle reagują na tę konkretną konfigurację. Możesz też zrobić testy stabilności w OCCT GPU/VRAM oraz OCCT Memory albo TM5/MemTest. Sprawdź czy wszystko będzie dobrze.
Jak już pisałem testowałem na ustawieniach domyślnych płyty procka i ram, memtest i testy stabilności również robiłem, z zegarami i v procka też się bawiłem, problem cały czas taki sam. Szkoda mi już czasu żeby każdego dnia spędzać więcej czasu na szukanie rozwiązań niż samą grę. Poczekam, może następny patch coś zmieni, na razie dopuszczę sobie granie BFa.