Forum Discussion
19 Replies
- EA_Kuba27 days ago
Community Manager
Hej przemo1935
Dzięki za przesłany plik DxDiag. Widzę, że gra bf6.exe faktycznie się wysypuje z błędem c0000005, a oprócz tego zauważyłem też błędy BlueScreen, więc warto sprawdzić nie tylko samą grę, ale też sterownik GPU / stabilność Windowsa.
Spróbuj po kolei:
- Napraw grę w EA app / Steam.
- Zrób czystą instalację sterownika NVIDIA, najlepiej poprzez DDU - [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974
- Wyłącz nakładki: EA overlay, Discord overlay, GeForce overlay, MSI Afterburner/RivaTuner.
- Sprawdź spójnośc ysstemu poprzez kontrolera plików systemowych - [PORADNIK] Naprawa plików systemu Windows (DISM + SFC) | EA Forums - 13302198
- Sprawdź Monitor niezawodności Windows i zobacz, czy przy crashu zawsze pojawia się ten sam moduł/błąd:
- EA_Kalina12 days ago
Community Manager
Hej przemo1935
Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem dzięki wskazówkom od EA_Kuba.
- PaveO11 days agoNewcomer
U mnie to samo ,czadami pogram 10 min a czadami 20 min .Niewiem czy to niema związku z Javelin.
- EA_Kuba9 days ago
Community Manager
Hej PaveO
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Powiedz nam proszę jakie kroki masz za sobą oraz prześlij nam plik DxDiag.
- tarragonagno9 days agoSeasoned Newcomer
Po ostatniej aktualizacji EA app też ten sam problem, Czyściłem pamięć EA app oraz naprawiałem grę, uaktualniałem Juvelin i naprawiałem go. Niestety ciągle to samo.. DxDiag w załączniku.
- przemo19359 days agoNew Novice
Hej EA_Kalina po napisaniu postu mialem chwile spokoju.. dzis problem powrócił sprawdzam pomysl EA_Kuba i dam znać..
- EA_Kuba8 days ago
Community Manager
Hej tarragonagno
Dzięki za odpowiedź i przesłany plik DxDiag. Zacznij, proszę, od wykonania kroków, które wymieniłem niżej w tym wątku.
- Napraw grę w EA app / Steam.
- Zrób czystą instalację sterownika NVIDIA, najlepiej poprzez DDU - [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974
- Wyłącz nakładki: EA overlay, Discord overlay, GeForce overlay, MSI Afterburner/RivaTuner.
- Sprawdź spójnośc ysstemu poprzez kontrolera plików systemowych - [PORADNIK] Naprawa plików systemu Windows (DISM + SFC) | EA Forums - 13302198
- Sprawdź Monitor niezawodności Windows i zobacz, czy przy crashu zawsze pojawia się ten sam moduł/błąd:
- iCaptainMiller8 days agoNewcomer
3 sezon tej bety i wywala do pulpitu co chwila. Daj znać czy coś Ci pomogło. Zmieniłem kompa tylko dla tej gry i mogę pograć we wszystko, ale nie w to. :) 14900 i 4090 laptop...
- przemo19358 days agoNew Novice
Hej, wykorzystałem wszystkie podpowiedzi EA_Kuba , i był spokoj i teraz aktualizacja i znów wywala mnie do pulpitu z tym ze teraz windows nie raportuje żadnego błędu:( javelin odinstalowany i zainstalowany ponownie, wykonałem czystą instalację kart NVIDIA..
- tarragonagno8 days agoSeasoned Newcomer
Powyższe czynności wykonane 3 krotnie na przestrzeni czasu bez błedów.. Po usunięciu steroników i wgranie na nowo, ponownie wykonano wgranie antycheta (potem naprawę itd) naprawiono grę z poziomu Eaapp. Wykonano test pamięci - bez błędów. Problem nadal istnieje. Praktycznie od premiery nie było żadnego problemu z wychodzeniem do pulpitu zaczęło się to po aktualizacji ostatniej aplikacji Eaappp (nie gry). W dzienniku błąd zapisał się 2 razy na ok 10 prób grania (każda wyrzuca po paru minutach) na przestrzeni kilku godzin.
Aaa i dodatkowo gdy nadal nie działało dodałem aplikacje anticheat oraz grę w Windows Defender do wyjątku (znalazłem to na innym forum) nadal bez rezultatu. Dodatkowo jeszcze wykonałem pamięci podręcznej DirectX oraz wyłączyłem planowane przyspieszenie GPU.
Z żadną grą nie ma problemów, komputer się nie przegrzewa.
A przecież działało tyle miesięcy.