Forum Discussion
19 Replies
- tarragonagno13 days agoSeasoned Newcomer
Nic z powyższego nie pomogło. Przed całą sytuacją (tj aktualizacji Eaapp) nie było problemów (sterowniki ani Windows też się nie aktualizował w tym terminie.
I teraz tak, grałem wczoraj ok 20 minut, dziś półtorej godziny i bez problemu jednak tak:
pobrałem instalator Eap anti cheat z strony dllme i ten o dziwo w przeciwieństwie tego co instaluje się z grą w folderze jak i na stronie Ea instalował się inaczej, nie reinstalował,. nie naprawiał od razu usuwał zainstalowaną wersję i instalował nową (proces automatyczny bez ingerencji użytkownika i pytań typu naprawiamy, jest już zainstalowana apka itd) - Gotr3kk14 days agoRising Newcomer
Mam takie same objawy, po kilku minutach wyrzucanie do pulpitu. Deinstalacja sterowników karty graficzne via DDU nic nie pomogła
- EA_Kuba14 days ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie przemo1935
- EA_Kalina15 days ago
Community Manager
tarragonagno Dzięki za nowy DxDiag. Podsyłam kilka wskazówek:
- Sprawdź czy masz zainstalowaną jakąś ostatnią aktualizację Windows (szczególnie opcjonalną / preview) i jeśli tak, spróbuj ją tymczasowo odinstalować - były przypadki, gdzie to dokładnie powodowało takie wyrzucanie do pulpitu.
- Druga rzecz to spróbuj uruchomić grę na chwilę w niższej rozdzielczości i bez limitu odświeżania (np. 60 Hz zamiast 180 Hz) - to pozwala wykluczyć problem z komunikacją GPU - monitor, który czasem daje takie objawy po update.
- Na koniec sprawdź, czy problem pojawia się tak samo, po uruchomieniu gry z poziomu nowego konta administratora.
- EA_Kalina15 days ago
Community Manager
Fantastycznie! Dzięki za potwierdzenie przemo1935
- tarragonagno15 days agoSeasoned Newcomer
Metoda czystego rozruchu powoduje iż aplikacja EA się nie uruchamia a więc tym samym gry nie odpalę (mimo iż zaznaczałem nawet aby usługa anticheat była użyciu).
Odinstalowałem anticheta i pobrałem instalator z strony EA.
Pobrałem program do aktualizacji wszelkich sterowników.
Nie zauważyłem w momencie wyrzucenia do pulpitu nadmiernego zużycia procesora itd
Cały czas to samo, systematycznie czy to już w trakcie gry czy w menu po upływie pewnie 2-4 minut gra się rozłącza do pulpitu.
Dodatkowo Bios płyty głównej też zaktualizowałem - przemo193516 days agoNew Novice
EA_Kalina bardzo dziękuje za zainteresowanie problemem, po wykonaniu wszystkich czynności zalecanych prze EA_Kuba , miałem spokój aż do ostatniej aktualizacji, okazało się, że sterowniki płyty głównej MSI , nie są aktualne, po aktualizacji Biosu jak na razie wszystko śmiga. Dziękuje za wsparcie.
- EA_Kalina16 days ago
Community Manager
przemo1935 Z tego co opisujesz, masz teraz typowy „czysty” crash do pulpitu bez błędu. Najczęściej to oznacza konflikt w tle albo uszkodzone lokalne pliki po aktualizacji. Na ten moment spróbuj dwóch rzeczy.
- Najpierw zresetuj lokalne pliki gry. Wejdź w folder C:\Users\Twoja_nazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 26
i zmień jego nazwę np. na FC 26_kopia. Przy kolejnym uruchomieniu gra stworzy wszystko od nowa. To często pomaga właśnie po update. - Druga rzecz - uruchom PC w trybie czystego rozruchu
Możesz też na szybko sprawdzić Menedżer zadań podczas gry. Jeśli w momencie crasha użycie GPU albo CPU nagle spada do zera albo skacze, to mamy konkretny trop. Jeśli problem dalej będzie występował, podeślij proszę nowy DxDiag.
- Najpierw zresetuj lokalne pliki gry. Wejdź w folder C:\Users\Twoja_nazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 26
- EA_Kalina16 days ago
Community Manager
tarragonagno Dzięki za szczegółowy opis - to bardzo pomaga. Po tym co napisałeś i po logu widać jedną rzecz: crash leci bezpośrednio z EA AntiCheat (eanticheat.gameservice.exe + ntdll.dll), a nie z samej gry. Na tym etapie spróbuj:
- Najpierw uruchom system w tzw. czystym rozruchu. To pozwala szybko sprawdzić, czy coś w tle nie wywala AntiCheata.
- Wyłącz na chwilę wszystkie nakładki i dodatki: Discord overlay, GeForce Experience, MSI Afterburner, RivaTuner, nawet Xbox Game Bar. AntiCheat bardzo często się z nimi nie dogaduje, szczególnie po update.
- Spróbuj na test wyłączyć aplikacje typu HP Privacy / monitoring systemu.
Jeśli dalej będzie to samo, podeślij proszę DxDiag
- tarragonagno17 days agoSeasoned Newcomer
Powyższe czynności wykonane 3 krotnie na przestrzeni czasu bez błedów.. Po usunięciu steroników i wgranie na nowo, ponownie wykonano wgranie antycheta (potem naprawę itd) naprawiono grę z poziomu Eaapp. Wykonano test pamięci - bez błędów. Problem nadal istnieje. Praktycznie od premiery nie było żadnego problemu z wychodzeniem do pulpitu zaczęło się to po aktualizacji ostatniej aplikacji Eaappp (nie gry). W dzienniku błąd zapisał się 2 razy na ok 10 prób grania (każda wyrzuca po paru minutach) na przestrzeni kilku godzin.
Aaa i dodatkowo gdy nadal nie działało dodałem aplikacje anticheat oraz grę w Windows Defender do wyjątku (znalazłem to na innym forum) nadal bez rezultatu. Dodatkowo jeszcze wykonałem pamięci podręcznej DirectX oraz wyłączyłem planowane przyspieszenie GPU.
Z żadną grą nie ma problemów, komputer się nie przegrzewa.
A przecież działało tyle miesięcy.