Forum Discussion
Dzięki za próbę podjęcia pomocy. Niestety w moim przypadku miałem to wszystko wcześniej ustawione. Jedynie nie bawiłem się ustawieniami vsync w sterowniku, więc spróbowałem Twoich zaleceń. Niestety nic to nie dało - opcja adapcyjnego vsync nie jest dostępna przy monitorze G-SYNC (tak wiem przepraszam nie napisałem tego w swoim poście), więc sprawdziłem ustawiając szybki i wyłączony - bez rezultatu. Dalej spróbowałem wyłączyć G-SYNC i wypróbowałem opcje adapcyjnego i wyłączonego vsynca - bez rezultatu... Zawsze jest to samo czyli procesor 80-95% non-stop, vga 35-45% pracująca pasywnie bez włączenia wentylatorów chłodzących. Jedyne co mogę dodać, że aktualizacja Windows 1809 mam z pierwszego rzutu (zainstalowana 03.10.2018) sprzed wycofania przez MS. Może to ma jakieś znaczenie. Niestety nie mam siły już z tym walczyć i stawiać systemu od nowa.
Zauważyłem, że na mapie zimowej w górach fps przekracza mi momentami nawet 60 fps i to jest grywalne ale niestety mapa Rotterdam to już jak dla mnie slideshow 35-40 fps non-stop lub mniej.
Poddaję się. Szkoda że wydałem 300 PLN...
Dziękuję i pozdrawiam.
Witam
Podłączam się do tematu jak podnieść ilość klatek, bo procek się nie męczy a tym bardziej karta graficzna. Mam zestaw GTX970/ i7 7700/ 40GB RAM. Monitor 144Hz i Windows 7. W becie miałem na wejściu taki sam problem, lock na 30 klatek w menu głównym. Po zmianie w opcjach gry na odświeżanie 144hz monitora, klatki skoczyły do 72. Logicznym dla mnie było, że coś w grze ustawia tryb sync z odświeżaniem liczby klatek o połowę. Na panelu nvidii trochę się znam i ustawieniami bawiłem się nie raz prawie przy każdej grze, więc poustawiałem co za stosowne aby zwiększyć ilość klatek ale nic nie reagowało. W rezultacie w becie podczas rozgrywki okazywało się, że mam między 72-90 klatek nie wiadomo jak i dlaczego. Obecnie gra również nie reaguje na jakiekolwiek zmiany graficzne po za zmianą na Ultra. Ogólnie to ustawienia graficzne mam chyba takie same jak w BF1 gdzie miałem ok 120 klatek, płynną grę i minimalne spadki niezauważalne. Ustawienia z jednym wysokim na tekstury, ultra na siatkę a cała reszta na średnich. Wyłączenie specjalnego oświetlenia HBAO itp daje 3 klatki więcej ale to jedyne zauważalne różnice.
Pozdrawiam!
- 7 years ago
Ten sam problem. Specyfikacja:
RTX 2070 MSI OC
Ryzen 1700@3,6 Ghz
16 GB RAM
Bez Vsync gra wyciąga 120 FPS, ale mamy tearing, jak włącze Vsync momentami FPS z 60 szarpie na 30-45... Masakra...
Prefetch nie pomógł...
- 7 years ago
Mi bf v dziala nawet ok mam 8600k , 16gb ram i gtx 1080 , windows 10 1809 po aktualizacji i stery 416,94. Tez mam to co tam bylo na filmie ze jak wylacze to wczesniejsze renderowanie klatek to wydajnosc leci ostro w dol. Problemy uciazliwe z dropami mam ale w bf 1
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 3 hours ago
- 4 days ago