Forum Discussion
Wiem, że pewnie nie każdemu pomoże ale mi na godzinę gry wyłączenie w BIOSie funkcji High Precision Event Timer (HPET) sprawiło, że mam na godzinę gry 3-5 szarpnięć FPS wcześniej z 40... Spróbujcie, kto może...
- Anonymous7 years agoNormalnie to może za mocno powiedziane ale faktycznie na tej mapie u mnie wyciąga magiczne 60fps w 1440p (pisałem o tym wcześniej). Niestety powinno być dwa razy tyle...
- 7 years agoSprawdzałem w msi afterburner i na tej mapie zużycie gpu jest na poziomie 70-80% około 120fps. Na innych mapach karta magicznie obniża loty do 30-50% WTF?!
- 7 years ago
Ja dodam kilka słów od siebie, męczyłem się mega z optymalizacja gry, sprzęt nie jest pierwszej świeżości dla ciekawych:
Procesor Intel core I7-7700HQ CPU 2.80 GHZ 2.81 GHz
8GB RAM
Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
System operacyjny windows 10
Próbowałem wielu rozwiązań a ostatecznie pomogło zaktualizowanie windowsa 10 do wersji 1809 trochę mi to zajęło z racji problemu z usunięciem jakiś resztek Aviry ale ostatecznie udało się. I nagle jak by wszystkie problemy z BFV zniknęły więc polecam tym co tego nie próbowali zrobić to i samemu się przekonać :P
EDIT: wydaje mi się na pierwszy rzut oka że to nie problem lezy z sprzętem który posiadamy a z aktualizacja systemu na którym gra ma chodzić 🙂
- 7 years ago
Tak dokładnie na Fjell wydaje się grać ok. Reszta nie da się grać!
Ps. sprawdziłem na BF1 u mnie występuje ten sam problem zużycie karty max 55% gdzieś.
- 7 years ago
@fOzttJeżeli masz 4 rdzeniowy i 4 wątkowy procesor to nic już nie zrobisz, będą spadki fps. Ja mam i5-4670K i 1070Ti. Procesor robi bottleneck'a dla karty graficznej. Dlatego zmieniam procesor na 6 rdzeni. A dokładnie na i5-8600K, gdzie bottleneck'a już nie będzie. Na kalkulatorze bottleneck'a stara konfiguracja miała 32%, a nowa będzie miała 1%. Gdzie za bottleneck uważa się wszystko powyżej 10%. Tyle w temacie. Gra jest zoptymalizowana pod 6 rdzeniowe procki. 4 rdzenie wystarczą do singla, ale do multi już nie.
- 7 years agoJa mam i7 7700 4 rdzenie, 8 wątków i problem też jest. Na tym cpu ludzie graja w stabilnych 60fps, więc to nie wina sprzętu.
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 2 days ago
- 5 days ago