Forum Discussion
Po zmianie z i5-4670K i 8GB RAM (2x4) 1600MHz na i5-8600K 16GB (2x8) 3000MHz i płytę główną GIGABYTE Aorus Z370 gaming K3. Brak spadków FPS. Na mapie Rotterdam minimum 90 FPS na DX12. Karta została ta sama, czyli Asus ROG 1070Ti.
- EA_Odix7 years ago
EA Staff (Retired)
Informacja
Dla osób, które w dalszym ciągu zmagają się ze spadkami FPS, sprawdźcie dokładnie wersję systemu z jakiej korzystacie, gdyż Microsoft bardzo powoli wdraża wersję Windows 10 - 1809, która rozwiązuje u większości ten problem. Jeśli zamierzacie korzystać z DX 12 - radzimy ściągnąć wersję sterownika 417.22. Zalecamy jednak używać wersji DX 11 dla najlepszej stabilności.
Dorzuciłem kilka porad do mojego wpisu, które mogą również Wam pomóc. 🤞
- 7 years ago
Tak jak w przypadku poprzednich "tipów" to nic nie daje :/ Póki producent nie ogarnie silnika problem będzie a EA będzie traciło graczy. Mnie weterana serii stracili w kwietniu 2017.
- 7 years ago
To co sie stalo z bf 1 w kwietniu 2017 to na 99% wina Windows 10 i tego szmelcu Creators Update ktore to klopoty ciagna sie po dzis dzien. I to prawie na pewno nie jest wina silnika/gry
- 7 years agoAktualizacja nie zmienia niczego☹️
- 7 years ago
Dokładnie AreS4009
- 7 years ago
U mnie również bez zmian. 3 stówy dałem i se pograć nie mogę. Jak się robi zwrot?
- 7 years ago
A ja zainwestowałem 1mln w chodowle truskawek i od tego czasu jest susza co roku a kredyt trzeba płacić. Czy chodzę i pisze pi wszędzie?
Prawda jest taka że ani jedna ani druga strona nie ma racji. Jest ona po środku. 95% procesorów poniżej 6 rdzeni lub 8 wątków nie podoła tej grze, to samo z ramem operacyjnym 8gb jak i v-ram na karcie. Gdy używany 80% pamięci wydajność bardzo spada. EA źle źldala minimalne wymagania choć grę odpalić można. Wszyscy co tu narzekają grają na komputerach z epoki Bad Company 2
- Anonymous7 years ago@NieByleKt0
Nie wiedziałem, że 8700K, 32GB, MSI 1080TI LIGHTNING,2xSSD,4XHDD, monitor 1440p G-SYNC, karta muzyczna Xonar, Oculus rift to komputer z epoki BC2.
Więc jak nie czytałeś postów w tym wątku to nie rób offtopa i podnoś ludziom ciśnienia. Po prostu GTFO. - 7 years agoPrzecież to trol...
- 7 years ago
Też mam spadki FPS na sprzęcie XEON 1230 3,3Ghz (4rdzenie/8wątków) 8GB RAM DDR III 1600 DUAL, RADEON RX 480 8GB i Dźwiekowa Xonar DGX. Próbowałem parkowanie rdzeni, zmianę systemu na Windows 10 ver komp 1809, Sterownik ekranu AMD 18.12.1 ,wyłączenie nakładek ORIGIN, Microsoft, zmiana ustawień w grze i nic. Jedyne co pomogło i ma dziwny wpływ na wydajność to FOV (pole widzenia) po zmniejszeniu do 50 (wiem wiem wąsko) gra dostała kopa - średnio od 60 do 100 fps i to na każdej mapie. Ta szerokość pola widzenia ma widocznie duży wpływ na zachowanie procesora. Z tego co zauważyłem teraz karta grafiki często dobija 120W poboru prądu. Wcześniej było maks 80W . Ciekaw jestem jak to się zachowuje u was i czy jest tak duzy przyrost wydajności - przed modyfikacją miałem od 45 do 75 FPS - przy czym najczęściej było koło 57 fps.
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 4 days ago