Forum Discussion
Ja mam teraz od 59 do 110 fps w zależności od mapy i akcji na ekranie (RX480 8GB DUAL 1600, Xeon 1230 3,3Ghz). A próbowaliście dezaktywować poprawkę Meltdown oraz spectre ?
Czym jest Meltdown?
- 7 years ago
Czyli nic nie zrobiono z tym ech szkoda...
- 7 years ago
Witam, mam problem ze 'ścinkami' (stutteringiem) niezależnie od ustawień graficznych czy dx. Objawia się to krótkimi przycięciami obrazu (na dx11 częściej, dx12 troche rzadziej) Moja specyfikacja komputera:
i7-8700k (nie kręcony)
MSI Z370 GAMING PLUS
RTX 2080 Gigabyte gaming oc
2x8 Gb Ram Hyper x Predator
zasilacz 750V Supremo FM2
Windows 10 1809
Oczywiście cały soft oryginalny, wszelkie sterowniki, biosy są up to date
Czy ktoś boryka się z podobnymi objawami?
z góry dziękuję za pomoc!
- 7 years agoWitam,
Od Tygodnia mam problem ze spadkami FPS w BFV.
Mój sprzęt to DELL G5 5587
I5 8300h
8Gb RAMu
GTX 1060 MAXQ 6Gb
BF zainstalowany na HDD, system stoi na SSD.
Gra od zeszłego piątku jest niegrywalna, próbowałem różnych sposobów;
Zmiany w rejestrze, zmiana ustawień, optymalizacja w GFE. NIezależnie czy mam wszystko na wysokich czy na niskich efekt jest taki sam, co kilka sekund pokaz slajdów.
Ktoś ma jeszcze pomysł co się takiego mogło stać i jak temu zaradzić? - 7 years agoJuż wiem w czym problem, Dell ma sałba zarządzanie chłodzeniem i procesor dochodził do 100C. Po dokonaniu undervoltingu (-150mV) i kupieniu podkładki chłodzącej, problem ze spadkami FPS nie występuje.
- 6 years ago
Jak dokonałeś undervoltingu bo mam taki sam problem
- 6 years ago
Witam
Mam małą radę która mnie pomogła. Przez pół roku nie mogłem dopuścić do świadomości jak skopane jest zarządzanie fps'ami w BFV. O ile w poprzednich odsłonach wszystko było proste i oczywiste tak tutaj to jest dramat. Na wstępie powiem że mam GTX 970(5-6 lat ma) procek i7-7700 z czasów wydania tego modelu czyli ok rok może dwa(mniejsza z tym 😉 ). Gra w menu głównym działała 56-61 fps. Ustawienia graficzne tak jak zawsze, podczas rozgrywki ok 70 fps, letko powyżej się zdarzyło też. I dzisiaj wreszcie olśniło mnie... Włączyłem ograniczenie pamięci karty graficznej. Jakość tekstur na Ultra razem z siatką. Gra chodzi w płynnych 60 i to bardzo płynnych w porównaniu do tego co miałem wcześnie przy wyższej liczbie!!!!! Moja solucja wyglada następująco: Ustawcie sobie grafikę tak jak chcecie. Odświeżanie klatek "opcja z nazwą "zgodna z odświeżaniem monitora" czy coś takiego, w każdym razie napis a nie cyfra. Wyłączcie sync a w grze podczas rozgrywki wejdźcie w konsolę i zastosujcie starą dobrą komendę: gametime.maxvariablefps 999 - dowolna liczba-. Ja w panelu nvidi jeszcze mam ustawione maksymalną wydajność, odświeżanie klatek - najwyższa dostępna. Sync wyłączona.
Jak komuś pomogłem to się cieszę :D
Pozdrawiam!
About Battlefield Dyskusja o serii
Recent Discussions
- 13 minutes ago
- 36 minutes ago