Forum Discussion

Wieczorek1990's avatar
Wieczorek1990
Seasoned Rookie
7 years ago

[#] Gra nie zapisuje postępu - uruchamia się od ustawień jasności i prologu

Witam,

Tak jak w temacie. Za każdym razem gdy uruchamiam grę ta każe mi ustawiać jasność, dźwięk a potem uruchamia prolog (lądowanie w Norwegi). Kiedy gram kampanie to postęp zapisuje się ale jak uruchomię grę ponownie to kasuje postęp (nie wyświetla, że ukończyłem dany rozdział). Jedyne co to zapamiętuje znalezione listy i ukończone wyzwania (pomarańczowe kółko rysuje się w okół miejsca gdzie powinien być "ptaszek", wskazujący, że ukończyłem rozdział). Zapamiętuje również postęp w grze multiplayer (zdobyte rangi, bronie itp.). Ustawienia gry również restartuje do domyślnych.

69 Replies

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    4 years ago

@uAreEZkid Nie trzeba za każdym razem wykonywać kroków z poradnika. Niestety BFV nie ma już wsparcia. Ten błąd nie występuje u wszystkich a wiec nie mam pojęcia czy będzie łatka🙃

• Panowie, znalazłem lepszy sposób na rozwiązanie tego błędu. Wchodzimy na stronę [edytowane przez EA_Kuba] a następnie pobieramy cały folder settings. Swój cały kasujemy i kopiujemy w to miejsce pobrany ze strony. Mi zadziałało za pierwszym razem 😉

EA_Kuba - usunąłem link do strony trzeciej

• niestety mam tak samo nie pamiętam jak rozwiązałem problem poprzednio ale mam dosyć. Po zmianach ze sprzętem i instalacją windows problem się powtarza kolejny raz. Po przejściu prologu brak połączenia z serwerami ea. i tak w koło. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Vexzerg 

Czy w nazwie komputera po reinstalacji systemu umieściłeś jakiś polski/specjalny znak? 

• @EA_Kubanie, używam podstawowych liter naszego alfabetu (bez ż ź ć itd.)

Rozwiązałem problem nie znalazłem przyczyny ale gra uruchomiła się poprawnie serwery online bez prologu. Menu włączyło się za pierwszym razem.  Użyłem opcji systemu odzyskiwanie resetuj ustawienia komputera osobistego wybrałem zachowanie plików osobistych i instalację windows z chmury. (Reszta danych z dysku systemowego jest usuwana) Zainstalowałem sterowniki NVIDIA i popularne launchery do gier (w tym origin oczywiście) przeglądarka edge. Po uruchomieniu Battlefield 5 działa. Serwery od razu po włączeniu online. Poprzednio były offline (widoczne w menu gry).

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @Vexzerg 

Dzięki za odpowiedź. 

Jeśli korzystasz z Microsoft OneDrive, zakończ proces tego programu przed uruchomieniem gry. 

• Teraz poradnik z origin nie działa bo nie ma origina i co mam w takim przypadku zrobić?