Błąd z włączeniem gry Battlefield V
Witam,
Chciałbym zgłosić błąd odnośnie niedawno zakupionej gry Battlefield V: Edycja Kompletna.
Otóż problem jest w tym, że kupiłem grę Battlefield V na platformie Steam i nie chcę mi się ona włączyć. Po zainstalowaniu gry i kliknięciu przycisku ,,graj" przeniosło mnie do platformy Origin, do której się świeżo zarejestrowałem, ponieważ stare konto przepadło. Wracając do tematu, po zarejestrowaniu się gra Battlefield V była w mojej bibliotece, tylko problem jest w tym, że zamiast przycisku ,,graj" czy czegoś w tym stylu, był przycisk ,,Pobierz" chociaż miałem grę pobraną. Na Steamie ponownie kliknąłem przycisk ,,graj" jednak znowu przekierowało mnie do Origin, a dokładniej biblioteki gier na Origin, ale tym razem pokazał mi się komunikat ,,PODCZAS URUCHAMIANIA GRY WYSTĄPIŁ BŁĄD. Nie wykryto zainstalowanej gry Battlefield™ V Edycja Kompletna. Zainstaluj ją ponownie lub ponów próbę jej uruchomienia." Nie wiedziałem co mam zrobić, próbowałem odinstalować i zainstalować ponownie, ale to nic nie dało.
Także prosiłbym o pomoc w tej sprawie, ponieważ zawsze chciałem zagrać w tą odsłonę Battlefield po tym gdy ograłem poprzednie części tej gry. Jeżeli nic już się nie uda będę musiał poprosić o zwrot pieniędzy :/
Proszę o szybką pomoc :D
EDIT!
Skasowalem caly post bo własniez dotarlo do mnie z opóźnieniem co sie u ciebie wydarzylo tak naprawdę.
Ale to tak rzadki przypadek ze nie od razu do mnie dotarło w czym problem
Gry nie ma bo swiezo zalozone konto na Origin ktore nie zostało połaczone z kontem Steam. Sorry dopiero teraz do mnie to dotarlo i miałes przez to mnóstwo roboty
Aby te konta połaczyc musialbys uruchomic gre na Steamie a wtedy Origin zaproponowałby ci połaczenie kont. Czyli przyczyna tkwi w braku propozycji od Origin o polaczenie kont.dla ktorego te konto juz raz zostało polaczone z innym kontem Origin.
Ale jesli te konto juz raz polaczyles z innym kontem Origin to w tym tkwi przyczyna .Konto Steamu mozesz połaczyc tylko z jednym kontem Origin
Jesli tak to to jest przyczyna tego klopotu, bo jestes zalogowany na innym kocje Origin którego konto Steamu nie rozpoznaje - dla niego wlascicelem gry ktora własnie kupiłes jest własciciel starego - innego konta Origin
Gdybyś załozyl nowe konto takze na Steamie to nie mialbys tego problemu
Na dzis jedynie pracownik EA moze ci to odkręcić - jesli moze bo to jest takze kwestia Steamu Skontaktuj sie z doradcą EA telefonicznie
Telefon +48 22 397 08 40 - Czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 do 21:00