Battlefield 3 [premium edition] Problem z uruchomieniem. HELP !
Witam mam taki problem zakupiłem jakiś czas temu BF3 i wszystko działało super parę misji człowiek przeszedł i na jakiś czas zostawił gre.
Dziś chciałem sobie wrócić ale nie chce się uruchomić próbowałem odinstalować i zainstalować na nowo / sprawdzić spójność plików na steam itp nic odinstalowywałem i zainstalowywałem ten plik pbsvc.exe
Gdy biorę kampania graj jest cały czas INITIALIZING Campaign i tyle a wcześniej normalnie się uruchamiało wie ktoś jak to rozwiązać bo nie wiem na PC mam wszystko aktualne stery itp komp dobry a gra nie rusza.
Hej TheReaL_JoZek
Dzięki za opisanie sytuacji — to brzmi frustrująco, gdy gra nie chce wystartować mimo że wcześniej działała. Poniżej kilka sugestii, które możesz wypróbować, by uruchomić Battlefield 3:
- W kliencie Steam użyj raz jeszcze opcji „Sprawdź spójność plików gry”; upewnij się, że wszystkie wymagane pliki są pobrane poprawnie (brak uszkodzeń).
- Kliknij prawym przyciskiem na plik wykonywalny (campaign exe / bf3.exe) → Właściwości → Zgodność → zaznacz Uruchom jako administrator.
- Zamknij wszystkie aplikacje, które mogą ingerować (antywirus, aplikacje monitorujące, VPN).
- Wykonaj czysty rozruch (clean boot) Windows — uruchom tylko podstawowe usługi.
- Odinstaluj grę, aplikację Steam oraz EA app. Usuń wszystkie pozostałości po BF 3 (foldery w „Dokumenty”, „Moje gry”, foldery w %AppData%). Zainstaluj ponownie aplikacje oraz czystą kopię gry w lokalizacji domyślnej i spróbuj uruchomić kampanię najpierw.