Battlefield 4 - bardzo wolny internet przy uruchomieniu gry
Witam, mam problem z Battlefield 4. Po włączeniu nie ważne czy przez 32bit czy przez 64bit moja gra zaczyna "świrować" i spowalnia internet do wartości 0,5mb/s (download i upload mają takie wartości...
Twój system zawiera rejestr adresów IP i nazw domen serwerów, z którymi nawiązywane były połączenia. Czasem dobrze jest usunąć stare dane i zacząć od nowa. Jest to szczególnie przydatne, jeśli zdarzały się problemy z dyskiem twardym lub komputer był kiedyś zainfekowany wirusem lub innym szkodliwym oprogramowaniem.
UWAGA!Wykonaj te kroki przy użyciukonta administratora. Musisz wpisać ciągi do CMD, więc zwróć uwagę na to, by wpisać je dokładnie tak, jak pokazano tutaj.
W systemie Windows 10wyszukaj w polu wyszukiwaniapaska zadań Wyświetl połączenia sieciowe. Kliknij wynik wyszukiwania.
W systemie Windows 8.1 kliknij przyciskStarti wyszukajWyświetl połączenia sieciowe. Kliknij wynik wyszukiwania.
W systemie Windows 7 otwórzPanel sterowaniai wyszukajsieć. W sekcji Centrum sieci i udostępnianiaodszukaj i kliknijpozycję Wyświetl połączenia sieciowe.
Kliknij aktywne połączenie sieciowe prawym przyciskiem myszy i wybierz pozycjęWłaściwości.
Powinny pojawić się właściwości Wi-Fi z polami wyboruProtokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)orazProtokół internetowy w wersji 6 (TCP/IPv6).
Jeśli pozycja IPv6 jest zaznaczona, odznacz ją.
Jeśli pozycja IPv4 nie jest zaznaczona, zaznacz ją.
Jeśli po odznaczeniu pozycji IPv6 zaczniesz obserwować inne problemy z połączeniem, włącz ją ponownie i zapytaj swojego operatora Internetu, czy twój ruter należy do klasy urządzeń obsługujących wyłącznie wersję IPv6 protokołu.
3. Ostatecznie przejdź do ustawień zaawansowanych karty sieciowej (Panel Sterowania > Menadżer Urządzeń > Właściwości Waszej karty sieciowej > Zaawansowane) - ustaw tryb prędkości jakoFULL DUPLEX
4. Pamiętaj również o tym (jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej) aby dodać grę oraz program Origin jako wyjątek do Defendera, oraz programu antywirusowego. Nie zaszkodzi również sprawdzić czy problem pojawia się jeśli uruchomisz komputer w trybie czystego rozruchu.
Jednak problem powrócił (działało wszystko do wczorajszego dnia - za każdym razem jak włączałem grę to w trakcie robiłem testy internetu), działało pięknie.
Dodatkowo wykonałem pozostałe opcje i dalej nic nie pomaga.
Widziałem, że wcześniej wspominałeś o tym, że resetowałeś router. Spróbuj proszę sprowadzić jego ustawienia do domyślnych, oraz upewnij się że jego firmware jest zaktualizowany do najnowszej wersji. (z poziomu panelu administracyjnego)
Dodatkowo jeśli masz taką możliwość sprawdź proszę czy problem pojawia się jeśli połączysz komputer z innym alternatywnym połączeniem internetowym.