Forum Discussion

idc-Smile_v2's avatar
idc-Smile_v2
Seasoned Novice
2 months ago
Solved

Battlefield 4 : PROBLEM

Siema, czy ktoś miał taki błąd kiedykolwiek w Battlefield 4 od 2014 nie widziałem takiego problemu abym miał ??? Jak chce wejść w OPCJE podczas gry to mi wyskakuję taki komunikat, ktoś wie jak to naprawić prócz przeinstalowania gry z dysku na inny dysk ????

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    2 months ago

Wybitne pytaniem.. Nie mam pojęcia przy reinstalacji może wkradł się jakiś błąd. Może zaktualizowałeś BIOS. Może Windows wgrał nowa aktualizacje. Spróbuj pobrać DDU i odinstalować sterowniki.

5 Replies

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 months ago

Wybitne pytaniem.. Nie mam pojęcia przy reinstalacji może wkradł się jakiś błąd. Może zaktualizowałeś BIOS. Może Windows wgrał nowa aktualizacje. Spróbuj pobrać DDU i odinstalować sterowniki.

• idc-Smile_v2's avatar
    idc-Smile_v2
    Seasoned Novice
    2 months ago

To jak to możliwe że przed formatem windowsa na tych samych sterownikach gra działała poprawnie ?

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    2 months ago

Jeśli chcesz dalej próbować to zainstaluj starsza wersję Adrenaliny. To nie wina gry tylko sterowników do kart graficznych AMD. Na kartach NVIDIA wszystko bangla. Jeśli wywaliłeś z dysku BF4 to oznacz swój post jako rozwiązanie!

• idc-Smile_v2's avatar
    idc-Smile_v2
    Seasoned Novice
    2 months ago

1: Integralność plików sprawdziłem, wziąłem nawet NAPRAW gre, a Battlefield 4 posiadam od 2014r i nie miałem takich problemów jak teraz. TRAGEDIA!!!

2: Odinstalowałem Visual przez panel sterowania i zainstalowałem od nowa bezpośrednio od micosoftu

3: Po wpisaniu sfc /scannow nie wykryło mi żadnych błędów z tego co widziałem.

4: Sterowniki mam najnowsze wersje : 25.6.2 z dnia 9.06.2025r

5: Battlefield 3 i Battlefield 2042 działa wszystko bez problemu, jedyny problem mam z Battlefield 4 jak chce wejść podczas gry w zakładke OPCJE to wyskakuje ten właśnie błąd, także gra idzie do żydaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Wywalam z dysku jak nie macie rozwiązania

• Aktualizacja sterowników karty graficznej. To jest najczęstsza przyczyna problemów z plikami DLL związanymi z grafiką. Poza tym wypunktuje Ci kilka rzeczy zanim przeinstalujesz grę.

1. Sprawdz integralności plików gry w EA APP lub Steam.
    2. Ponowna instalacja Visual C++ Redistributable.
    3. Przeskanowanie systemu pod kątem uszkodzonych plików systemowych (SFC): Czasem to nie problem z grą, a z samym systemem Windows. Otwórz Wiersz Polecenia jako administrator. Wpisz sfc /scannow i naciśnij Enter. System przeskanuje i spróbuje naprawić uszkodzone pliki systemowe.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,146 PostsLatest Activity: 5 hours ago