Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Battlefield 4 i Battlefield 1 po 20 minutach gry minimalizuje się do paska.

Witam mam problem z działaniem aplikacji Origin w dwóch grach Battlefield 4 i Battlefield 1 ten ostatni zakupiony 3 dni temu, po 20 minutach grania w przybliżeniu raz szybciej raz wolniej gra minimalizuje się do paska i nie da się już jej ponownie zmaksymalizować, dodam że mam wszystkie aktualne sterowniki do karty graficznej i całego oprogramowania, system jest świeży bez wirusów a sprzęt się nie przegrzewa(sprawdzane programami do kontroli temperatur sprzętu), dodatkowo po kilkugodzinnych poszukiwaniach w internecie wszystkie tricki dotyczące naprawy tego problemu niestety nie zadziałały, co może być przyczyną i jak naprawić problem ? Z góry dziękuję za pomoc.

7 Replies

• Hej.

W przypadku takiego problemu sugeruję na początek wyłączyć funkcję Origin w grze (możesz to zrobić w ustawieniach aplikacji Origin) oraz wyłączyć antywirusa na czas gry.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Niestety już próbowałem i nic to nie dało, w innych grach równie wymagających jeśli chodzi o grafikę to nie ma problemu mogę grać 3 godziny i nic się nie dzieje, a w bf4 albo bf1 czasem po 20 min czasem po 5 czasem po 40 min się minimalizuje albo wyłącza i "błąd aplikacji zostanie ona zamknięta "

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Czy mógłbyś podać specyfikację swojego sprzętu?

Spróbuj także wyczyścić pamięć podręczną Origin,a następnie użyć funkcji naprawy gry. Aby to wykonać naciśnij PPM na ikonę gry w bibliotece gry oraz wybierz Napraw.

Zajrzyj także do TEGO artykułu i wykonaj opisane tam kroki.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@prezesik6666 Hej!

Zerknij proszę jeszcze do tego wątku i wykonaj tam kroki umieszczone (analogicznie zrób dla BF 4 i BF 1) 

Jeśli opisany problem nadal będzie występować, prześlij nam proszę raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi. Powodzenia! 🤞

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Hej, Mój sprzęt to i5 3.4ghz x4  / 8gb ddr3 1600mhz  / Radeon R9 280 4gb / Zasilacz 600 W  zrobiłem te kroki z tego poradnika, zobaczymy czy to coś pomoże a jeśli chodzi o samą grę to już robiłem opcje naprawiania, sprawdzę czy ta reinstalacja vc pomogła i dam znać.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Witam, ostatnio niestety nie miałem czasu żeby testować czy poprzednie rozwiązania pomogły dopiero teraz, i niestety stwierdzam że nic z powyższych rozwiązań nie pomogło,otóż zrobiłem wszystko co możliwe przynajmniej tak mi się wydaje, ponieważ tylko w BF4 I BF1 mam takie problemy, instalowanie najnowszych sterowników karty graficznej jak i tych starszych na próbę niestety nic nie dało, także instalacja od nowa Net Framework, DirectX, nic to nie pomogło, jeśli chodzi o Battlefielda 1 to gram 20 min i gra staje i się minimalizuje, natomiast z BF4 zmieniło się to  że zaczynam grę łączę się z jakimkolwiek serwerem i zostaje po 10 sec wyrzucony przez Punkbustera, wyskakuje komunikat " wystąpił błąd zostałeś wyrzucony z serwera przez punkbuster" dodam że punkbustera również reinstalowałem i aktualizowałem, już chyba wykończyłem wszystkie możliwe pomysły i przetrzepałem cały internet, jeszcze jedna rzecz przychodzi mi do głowy aczkolwiek nie mam pojęcia czy to może mieć wpływ, posiadam dwa dyski SSD 250 gb i zwykły HDD 500gb na SSD zainstalowana jest platforma Origin a na tym 500gb mam zainstalowane gry, czy to mogło by powodować problemy które mnie dręczą ? Pozdrawiam. 

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@prezesik6666

Witaj ponownie! Zacznę od Twojego pytania co do dysków i lokalizacji Origin a folderu z grami. Sam mam taką właśnie konfigurację, gdzie na SSD (system + programy) mam program Origin a na HDD (1000 GB) zainstalowane gry, więc nie podejrzewam w tym problem, chociaż jeśli masz miejsce na dysku SSD sprawdź proszę czy instalacja w domyślnej konfiguracji coś zmieni:

PS. Wciśnij opcję Przywróć ustawienia domyślne jak powyżej co spowoduje przywrócenie katalogu na C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

Zakładam, że korzystasz z Windows 10, dlatego zerknij jeszcze na listę rozwiązań w tym wątku, pomimo iż dotyczy spadków FPS, jednak zawiera wiele przydatnych obejść!

Jak poprzednio prosiłem, zamieść raport DXDIAG do Twojej odpowiedzi, gdyż podstawa to dobra informacja!

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,143 PostsLatest Activity: 2 days ago