Forum Discussion

d6b26dfbcfa9ce1's avatar
3 years ago
Solved

Battlefield 4 nie uruchamia się

Witam,

Mam problem z uruchomieniem BF4 na Win 11. Próbowałem metod z innych poradników ale wszyskie były bezskuteczne.

1. instalacja Visual C++ prawie każdej wersji

2. aktualizacja sterowników karty graficznej

3. aktualizacja systemu

4. uruchomienie jako administrator

5. uruchomienie przez battleloga ( bez ad blocka)

6. dodanie do wyjatkow w antywirusie

+ całą masę innych porad jakie udało mi się znaleźć na ten temat ale nadal gra nie działa.

Po kliknięciu "graj" czy to na EA czy na steam gra jakby przez 5 sekund się ładuję a później nic.

Próbowałem też uruchomić bezpośrednio przez Launchery w folderze z grą to wtedy wyskakują mi komunikaty załączone jako obrazek.

Proszę o pomoc....

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    3 years ago
    @d6b26dfbcfa9ce18 Coś jest nie tak. Czy przechodzileś z Win10 na Win11? EA App może robić problemy kiedy masz specjalne znaki w nazwie użytkownika Windows. Problem może też powodować gra jeśli była zainstalowana przez Origin a teraz korzysta z EA App. Osobiście polecam format. Uwierz lub nie sam miałem wiele problemów z grami Battlefield, często format z niewiadomych przyczyn pomaga. Podrzucę Ci moje przykazania które w większości przypadków naprawiają problemy z EA App i grami. Jeśli nie pomogą to już napisałem wyżej "Format" 😛

1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji.

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

2. Usuń folder BF4 z Dokmentów.

3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%

4. Przeskanuj komputer CClenerem, wyczyść rejestr. Możesz skorzystać z innego programu.

4 Replies

• @Chytrooki Siemanko,

NIestety jak wspomniałem na początku poinstalowałem wszystkie wersje C++, a i każdą po kolei testowałem czy działą i niestety nadal to samo :/
  • Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @d6b26dfbcfa9ce18 Coś jest nie tak. Czy przechodzileś z Win10 na Win11? EA App może robić problemy kiedy masz specjalne znaki w nazwie użytkownika Windows. Problem może też powodować gra jeśli była zainstalowana przez Origin a teraz korzysta z EA App. Osobiście polecam format. Uwierz lub nie sam miałem wiele problemów z grami Battlefield, często format z niewiadomych przyczyn pomaga. Podrzucę Ci moje przykazania które w większości przypadków naprawiają problemy z EA App i grami. Jeśli nie pomogą to już napisałem wyżej "Format" 😛

1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji.

https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

2. Usuń folder BF4 z Dokmentów.

3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.

%localappdata%/D3DSCache

%temp%

4. Przeskanuj komputer CClenerem, wyczyść rejestr. Możesz skorzystać z innego programu.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,154 PostsLatest Activity: 12 hours ago