3 years ago
Battlefield 4 nie uruchamia się
Witam,
Mam problem z uruchomieniem BF4 na Win 11. Próbowałem metod z innych poradników ale wszyskie były bezskuteczne.
1. instalacja Visual C++ prawie każdej wersji
2. aktualizacja sterowników karty graficznej
3. aktualizacja systemu
4. uruchomienie jako administrator
5. uruchomienie przez battleloga ( bez ad blocka)
6. dodanie do wyjatkow w antywirusie
+ całą masę innych porad jakie udało mi się znaleźć na ten temat ale nadal gra nie działa.
Po kliknięciu "graj" czy to na EA czy na steam gra jakby przez 5 sekund się ładuję a później nic.
Próbowałem też uruchomić bezpośrednio przez Launchery w folderze z grą to wtedy wyskakują mi komunikaty załączone jako obrazek.
Proszę o pomoc....
- @d6b26dfbcfa9ce18 Coś jest nie tak. Czy przechodzileś z Win10 na Win11? EA App może robić problemy kiedy masz specjalne znaki w nazwie użytkownika Windows. Problem może też powodować gra jeśli była zainstalowana przez Origin a teraz korzysta z EA App. Osobiście polecam format. Uwierz lub nie sam miałem wiele problemów z grami Battlefield, często format z niewiadomych przyczyn pomaga. Podrzucę Ci moje przykazania które w większości przypadków naprawiają problemy z EA App i grami. Jeśli nie pomogą to już napisałem wyżej "Format" 😛
1. Wyczyścić pamięć podręczna aplikacji.
https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
2. Usuń folder BF4 z Dokmentów.
3.Naciśnij na klawiaturze Windows + R wpisz poniższe komendy po koleji, usuń zawartość folderów.
%localappdata%/D3DSCache
%temp%
4. Przeskanuj komputer CClenerem, wyczyść rejestr. Możesz skorzystać z innego programu.