Forum Discussion

triper31's avatar
1 year ago

Battlefield 4 zniknął z listy zainstalowanych gier... i nie mogę go pobrać

Witajcie, mój problem ciągnie się od ponad miesiąca. Mam zainstalowane battlefield 3,4,5 . Pewnego razu chcąc zagrać w battlefield 4 dostałem komunikat, że gra jest przypisana do innego konta i nie można jej uruchomić. Musiałem wyrzucić pliki gry ręcznie, i chcąc zainstalować ją ponownie dostaje od razu komunikat o błędzie pobierania. Problem występuje i na stacjonarnym komputerze, jak i dwóch innych laptopach. Gra była już usuwana z biblioteki przez zespół EA i dodawana ponownie, jednakże problem nadal występuje. Wszystkie kroki typu czyszczenie plików etc już zostały podjęte , przeinstalowanie aplikacji również nie pomaga. Komputery ,które nigdy tej gry na dysku nie miały - również pobrać jej nie mogą ... 

Jeżeli to ważne, grę dodałem do swojego konta w dniu jakiejś promocji, chyba była za darmo parę lat temu. Zagrałem na nowym komputerze w nią dosłownie 14 minut! 

Czy ktoś miał podobną sytuację ?

5 Replies

• triper31's avatar
    triper31
    1 year ago

Właśnie chciałem zrobić to co napisałaś, ale ... battlefield został usunięty z mojej biblioteki gier. Co tu się dzieje ?

• triper31's avatar
    triper31
    1 year ago

Ok, zrobiłem kroki o których pisałaś wyżej, gra wróciła do biblioteki, lecz błąd nadal występuje ... ☹️ ustawienia mam tak samo jak na screen

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Jeśli błędy z wpisu #3 są już nieaktualne, przejdźmy do dalszych zaleceń dotyczących pierwotnego komunikatu.

Przeinstaluj aplikację EA app z poziomu nowo utworzonego konta administratora Windows (wszystko instaluj w lokalizacji domyślnej).

Dodatkowo:

- uruchom program EAUpdater a następnie App Recovery: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\...

- dodaj pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall)

- uruchom PC w trybie czystego rozruchu

• triper31's avatar
    triper31
    1 year ago

Witam, wszystkie kroki o których piszesz przerobiłem już na czacie pomocy .. problem nie występuje tylko na JEDNYM komputerze, ale na każdym, na którym spróbuję ściągnąć battlefield4 z tego konta 😉 aplikacje instalowałem nawet na czystego windowsa. Problem leży głębiej wydaje się, że na serwerach EA. Poczyniłem.wszystkie podstawowe kroki, niestety nie pomaga i problem jest tylko z tym tytułem ..