Forum Discussion

DandY_PL's avatar
3 years ago

Battlefield 5 nie uruchamia się

Po ponownym pobraniu Battlefield 5 i wybraniu autozapisu z chmury gra się nie uruchamia, problem polega na tym że owy zapis mozna było wyłączyć w opcjach na Originie ale Ea app takiej opcji nie ma, inne gry działaja prawidłowo ale BF5 nie startuje, po kontakcie z doradcą pomocy EA skierowano mnie tutaj. Dodatkowo w Ea app nie ma opcji by wyświetlać liczbe FPS w grze.

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @DandY_PL 

Dzięki za Twój wpis. Podeślij nam zrzut ekranu z komunikatami, które wyświetlaja się w czasie uruchamiania BFV. Czy grę włączasz bezpośrednio z klienta EA app czy też korzystasz z innego programu?

Pozdrawiam,

_Kalina

• DandY_PL's avatar
    DandY_PL
    3 years ago

zauważyłem że problem lezy gdzie indziej, gra nie uruchamia się poniewąż jest problem z uprawnieniami, pomimo że uruchamiam ja jako aministrator. Kiedy w widocznym oknie(załącznik) klikam "TAK" gra nie startuje ale za to ponownie otwiera aplikacją web app. Gra ma przyznane uprawniena tak jak i aplikacja, dodam że inne gry z ea app uruchamiaja się jak np bf 2042

• DandY_PL's avatar
    DandY_PL
    3 years ago

dodam jeszcze że w chwili obecnej brak subskrybcji abonamentu nie ma z tym nic wspólnego, gdyż to błąd z przed kilku dni-czekam za nowa kartą z banku, włamano mi sie na konto.

Żeby czasami nie szukać w tym przyczyny. grę próbowałem uruchomić od tygodnia.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

W związku z komunikatem "Wystąpił błąd, który uniemożliwia uruchomienie. Spróbuj ponownie nieco później." warto wykonać kroki, które zostały zaproponowane w tym wątku.

• żaden sposób nie działa, bardzo dużo ludzi ma taki problem. To jest dramat żeby wydać aplikację która generuje tyle problemów, przywróćcie ludzią Origina, a nie poczekaj, przecież mogę im płacić za to że nie działa 69zł/msc. Totalna porażka

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    3 years ago
    @DandY_PL Witam. Masz dwa rozwiązania. Format albo czyszczenie rejestru w Regedit, szukanie związku Origin,BFV, EA Desktop. Do tego musisz usunąć BF i EA Desktop. Wyczyścić wszystko tak jak należy. Możesz spróbować odinstalować BF programem Wise który wyczyści powiązany rejestr, ale wątpie. Jest trzeci sposób nie wiem do końca czy będzie działać, to utworzenie konta lokalnego bez specjalnych znaków w systemie Windows i ponowną instalacja BFV. Osobiście zalecam format, unikniesz niepotrzebnych problemów 🙂.
  • DandY_PL's avatar
    DandY_PL
    3 years ago

Grę instalowałem na nowo postawionym systemie po złożeniu nowego PC. Moim zdaniem to kwestia aplikacji od EA, na poprzednim PC musiałem mieć Origina tylko dla BF5, bo na EA App działa wszystko tylko nie ta gra. Uważam że ta aplikacja mimo że wyszła z bety to nie jest odpowiednio skończona, problem może być też przez wybrany sposób odczytu save z gry z chmury, na originie była taka opcja by to zmienić, w ea app nie ma, być może dlatego nie mogę uruchomić gry. Co ciekawe przez 5 s po próbie uruchomienia procek startuje i jest obciążony jakby gra miała działać ale próba uruchomienia kończy się tylko uruchomieniem ea app. 

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 2 days ago