Forum Discussion
EA_Odix
EA Staff (Retired)
7 years agoInformacja
Jeśli rozłączenia nadal się zdarzają, sprawdźcie jeszcze poniższe rozwiązania, które pomogły innym użytkownikom:
- Wyczyszczenie pamięci podręcznej Origin
- Czysty rozruch Windows
- Kroki zaawansowane PC i konsola - Czyszczenie DNS oraz wybór innych serwerów DNS - również z tego artykułu znajdziecie kilka innych porad jak zmiana adresu z IPv6 na IPv4 (poradnik dla Orange)
- Dla osób korzystających z płyt MSI, wyłączenie Killer Network Center (aplikacji/usługi) również pomagało z rozłączeniami
- Zmiana ustawień zaawansowanych karty sieciowej (Panel Sterowania > Menadżer Urządzeń > Właściwości Waszej karty sieciowej > Zaawansowane) - ustawienie trybu prędkości FULL DUPLEX
- Dodanie BFV.exe do wyjątków Windows Defender (Settings / Windows Defender Security Center / Ransomware Protection) w opcjach "Folder Protection"
Powodzenia! 🤞
6 years ago
Aż normalnie jestem w szoku. Nie wiem co pomogło, czy wyczyszczenie pamięci podręcznej Origina, czy "zabicie" procesu Killer Network Center (mam płytę główną MSI), ale od dwóch dni nie wywaliło mnie z ani jednej rozgrywki BF V. A ostatnimi czasy każdy jeden mecz kończył komunikat Utracono połączenie z sesją. Dzięki WIELKIE! :D
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 7 days agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar11 months ago
Community Manager