Forum Discussion

Turasek20011's avatar
2 years ago

Battlefield1 za każdym razem gra odpala się z misją początkową.

Witam, wczoraj zakupiłem grę BF1, po zainstalowaniu i przejściu wstępu okazało się że nie mam połączenia z serwerami EA, pomimo działającego połączenia sieciowego. Robiłem każdy sposób z internetu, instalowałem grę na 3 różnych dyskach, na nowo zainstalowałem EA  App. Dalej nie mam połączenia spędziłem juz 2 godziny przechodząc samouczek. 

7 Replies

• A więc instalowałem już na każdym dysku jaki mam w komputerze, tak samo ea app. Zmieniałem ręcznie DNS, rozmawiałem z panią od UPC aby zmienili mi z IPv6 na IPv4. Jak wchodzę żeby dodać ja do firewalla to normalnie tam sie wyświetla że jest dostęp dla tej aplikacji. Do tego cały czas musze przechodzić wstęp nie zapisuje mi danych gry. Mam Battlefield 4, który normalnie działa. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za odpowiedź @Turasek20011 i wykonanie dodatkowych kroków. 

Czy na Twoim komputerze zainstalowane jest oprogramowanie do zapisu danych w chmurze? (OneDrive, Dropbox etc.)

Jeśli tak, sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się po jego wyłączeniu. 

• Niestety, dalej to samo brak możliwości grania online gra dalej odpala się od wstępnej misji za każdym razem. 

• Od miesiąca nie dostałem odpowiedzi, rozumiem że nic nie da się zrobić w tym wypadku?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Turasek20011 

Wybacz późną odpowiedź. 

Rozumiem, że na Twoim komputerze faktycznie zainstalowany jest OneDrive z którego korzystasz i który uruchamia się przy włączeniu się komputera? Jeśli tak to upewnij się, by nie był uruchamiany przy starcie systemu. Problem z OneDrive polega na tym, że za każdym razem nadpisuje ustawienia, oraz zapisy gier i sprowadza je do stanu początkowego. 

Jeśli OneDrive został wyłączony i problem pojawia się nadal spróbuj poniższych kroków: 

1. Naciśnij Windows + R

2. W oknie uruchamianie wpisz netplwiz i naciśnij Enter.

3. Kliknij LPM na koncie użytkownika na którym próbujesz uruchomić grę (musi być to konto administratora) i kliknij Właściwości. 

4. Zmień nazwę użytkownika tak by nie zawierała polskich, oraz specjalnych znaków i spacji. 

Uruchom ponownie komputer i uruchom grę jako administrator. 

• Niestety po wykonaniu wszystkich kroków dalej to samo. Brak połączenia z serwerami EA. W BF4 dalej mogę grać online.