Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

BF1 nie uruchamia się po zainstalowaniu najnowszego patcha i DLC

Produkt: Battlefield 1
Platforma:PC
BF1 nie uruchamia się.Kiedy chce uruchomić grę z poziomu Origin lub bezpośrednio z katalogu z grą - gra nie uruchamia się. Komputer próbuję uruchomić grę, ale nic się nie dzieje, nie wywala żadnego błędu też.
Jak często występuje ten problem? 100% - za każdym razem gdy uruchamiam BF1
Co się dzieje? Problem pojawił się po zainstalowaniu najnowszego patcha (14.03.2017) i DLC "Nie przejdą". Wcześniej gra działała bez zarzutu i nigdy nie było problemu z uruchomieniem gry. Widać w Aplikacjach (w Menadżerze Zadań), że gra chwile działa po czym znika z Aplikacji. Zainstalowałem najnowsze sterowniki karty graficznej, zaktualizowałem Windowsa, zainstaowałem ponownie Visual C++ ale to nie pomogło. Próbowałem też ponownie zainstalować grę oraz Origina.

Laptop działa na Win10 Pro 64-bit

• @DolecDziedzic Witaj!

Odnośnie Twojego problemu to podobny wątek i rozwiązanie znajdziesz TUTAJ.

1. Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie  (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) 
    2. Zmień nazwę folderu Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield 1 kopia
    3. Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ) 
    4. Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
    5. Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield 1 w Dokumentach oraz sama gra powinna wystartować!  🙌

Dodatkowo w momencie jak gra dodała nowe pliki Antywirus mógł wykryć tą nową zmianę i zablokować uruchomienie gry dlatego radzimy przed powyższymi krokami chwilowe wyłączenie zabezpieczeń.

Powodzenia żołnierzu. :eahigh_file:

13 Replies

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,084 PostsLatest Activity: 22 hours ago