BF3 - 2 konta EA i 2 2 zakupy BF3 problem
Witam,
od wielu lat mam konto na EA (dalej EA1), na którym mam kupioną i zainstalowaną BF3 (dalej BF3_1) - przegrane kilka tys. godzin. Ostatnio kupiłem BF3 (dalej BF3_2) na Steamie dla przypomnienia sobie jak to jest być świeżakiem. Następnie połączyłem konto Steam z nowo założonym kontem EA (dalej EA2). Zainstalowałem BF3_2 na tym samym kompie i na tym samym dysku, ale w innej lokalizacji. Odpaliłem BF3_2 ze Steam i zacząłem grać. Po kilku dniach gry w w BF3_2 zachciało mi się znowu pograć w BF3_1 z konta EA1. Niestety po zalogowaniu do EA1 nie udało się odpalić BF3_1 - informacja "zaktualizuj lub zainstaluj grę", a w bibliotece EA napis BF3_1 niedostępny z adnotacją "odinstaluj grę BF3_2 z aplikacji Steam, wersja gry niekompatybilna z zainstalowaną wersją na urządzeniu". Rzeczywiście, dopiero po odinstalowaniu BF3_2 ze Steama, mogłem ponownie uruchomić BF3_1 z EA1.
Pytanie: mam legalnie kupione dwie wersje BF3 i chciałbym zamiennie raz grać w BF3_1, a raz w BF3_2. Co zrobiłem źle, jak powinienem postąpić, by tak grać?
Z góry dziękuję za pomoc