Forum Discussion

Mocard7070's avatar
2 years ago
Solved

brak dźwieku bf4

Cześć Gdy podłączam słuchawki nie ma w grze dźwięku. W każdej innej grze jest. Z początku nie miałem wgl dźwięku w bf4 ale po przekopaniu forum znalazłem rozwiązanie polegające na każdorzowym usuw...
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Mocard7070 

Dzięki za odpowiedź, sprawdzenie tego i podanie dodatkowych informacji. 

Ponawiając moje pytanie - czy na Twoim komputerze zainstalowane jest jakieś oprogramowanie do ulepszania dźwięku? Jeśli tak - wyłącz je na czas uruchomienia gry. 

Wyłącz również dla testu ulepszenia dźwięku Windows.

Spoiler
    1. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz panel sterowania, a następnie wybierz tę pozycję z listy wyników.

2. Wybierz opcję Sprzęt i dźwięk w Panelu sterowania, a następnie wybierz opcję Dźwięk.

3. Na karcie Odtwarzanie wybierz i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) pozycję Urządzenie domyślne, a następnie wybierz Właściwości.

4. Na karcie Ulepszenia zaznacz pole wyboru Wyłącz wszystkie ulepszenia lub Wyłącz wszystkie efekty dźwiękowe (w zależności od dostępnej opcji), a następnie wybierz pozycję OK i spróbuj odtworzyć dźwięk na urządzeniu audio.

5. Jeśli to nie zadziała, na karcie Odtwarzanie wybierz i przytrzymaj (lub kliknij prawym przyciskiem myszy) inne urządzenie domyślne (jeśli je posiadasz), a następnie wybierz pozycję Właściwości. Na karcie Ulepszenia zaznacz pole wyboru Wyłącz wszystkie ulepszenia lub Wyłącz wszystkie efekty dźwiękowe (w zależności od dostępnej opcji), a następnie wybierz pozycję OK i spróbuj ponownie odtworzyć dźwięk. Wykonaj te czynności dla każdego urządzenia domyślnego.

Wyłącz wszystkie ulepszenia lub efekty dźwiękowe

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,116 PostsLatest Activity: 3 days ago