Forum Discussion

Spayero's avatar
8 years ago
Solved

[Info] BF 1 spadki FPS - informacje i obejścia!

Witam serdecznie, od dłuższego już czasu walczę z problem w BF1. Jeszcze ok. 2 miesięcy temu mogłem bez przeszkód przez całe dnie, płynnie grać w BF'a na wysokich detalach. Niestety jako user z grupy...
  • Spayero's avatar
    Spayero
    8 years ago

Dobra chłopaki, sprawa wygląda tak. Przysiadłem trochę do tematu i znalazłem protezę, która w moim przypadku pomogła. W planie zasilania możecie ograniczyć maksymalny i minimalny stan procesora ze 100% do powiedzmy 75% (tyle u mnie wystarczyło by throttling nie występował). Druga sprawa, możecie poszperać sobie za programikiem ThrottleStop, też pomaga ale tej opcji nie polecam. Łatwo sobie sprzęt zniszczyć jak się go źle ustawi. Reasumując dwa powyższe rozwiązania są tylko protezą na problem, mi to nie wystarczyło. A teraz na salony wchodzi rozwiązanie, dzięki któremu zaśpię jutro do pracy, bo spędziłem w BF1 4h BEZ ANI JEDNEGO DROPA!!!!! Nowa wersja windowsa + beta driver nVidia + kluczowe: wymiana pasty termoprzewodzącej na Gelid Extreme (solidne smarowanie procka i grafy) + czyszczenie ogólne laptopa i problem w końcu z głowy i to bez obniżania mocy czegokolwiek.

Proste i jedyne rozwiązanie by cieszyć się grą prawie jak dawniej. Prawie, bo mimo wszystko z 10-20 fps na podboju od ostatniego dobrze działającego BF1 ubyło, mam wrażenie bezpowrotnie. W każdym bądź razie Windows Creators Update przyczynił się do wzrostu zapotrzebowania na zasoby, wzrostu temperatury i niekontrolowanego throttlingu. Laptop poddany długiemu czasu działania wysokich temperatur sprawił, że stara pasta zużyła się znacznie szybciej.

Macie jeszcze tydzień czasu do oficjalnej wersji Windowsa FCU, zadbajcie o swoje sprzęty i za tydzień widzimy się na ulicach Amenis :eahigh_file: Pozdrowionka chłopaki 😉

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,084 PostsLatest Activity: 23 hours ago