Forum Discussion
23 Replies
Mam rozwiązanie które polega na tym ze trzeba ustawic tryb bez ramki. Dodatkowo w panelu nvidia wyłaczyć potrójne buforowanie żeby nie zbijało fps do 30 ( wiem ze ponoć to właczenia ma temu zapobiegać ale jest "odwrotnie"). Niby mialo się coś zmienić a dropy fps dalej są. Ta łatka ma babola z trybem pełnego ekranu i wymaga naprawy
Witam
Może masz jakieś złe ustawienia lub coś ze sterownikami, u mnie po aktualizacji wszystko chodzi jak trzeba.
Mam wersje 388.13. Np w need fors speed z 2015 tez tak mam i zaczelo sie po Fall Creators.
A co z wydajnością? Mialeś dropy?
Na sterownikach 388.13 w trybie bez ramki jest zle. Gra zrzuca klatki do 30 na chwile po czym wraca do 60 i tak w kolko szarpie nawet jak jest 60. Postanowiłem zainstalowac 388.00 i jest zdecydowana poprawa bez ramki nie zrzuca fps dziala vsync i bardzo zmniejszyyly sie spadki fps. Pelny ekran jest zbugowany po wczorajszej aktualizacji
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
Dla osób korzystających z wersji sterownika NVIDIA 388.13, otrzymujemy raporty od użytkowników NVIDIA, iż wersja ta powoduje problemy. Zalecane jest użycie wcześniejszej wersji np. 388.00 lub 387.92. Jeśli korzystacie z monitora, który wspiera HDR lub Dolby Vision, sprawdźcie ustawienia w grze jak i samego monitora! Dla osób nie korzystających z tego rozwiązania, zalecam ustawienie opcji poniżej:
Wyłączcie celem przetestowania, programy takie jak: MSI Afterburner, NZXT CAM lub Teamviewer itp.
Dodatkowo spróbujcie zresetowania ustawień gry:
- Wyłącz zapisy w chmurze na swoim koncie (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ)
- Zmień nazwę folderu Battlefield 1 w bibliotece Dokumenty na np. Battlefield 1 kopia
- Wyłącz Origin całkowicie (Origin > Zakończ)
- Uruchom ponownie Origin jako ADMINISTRATOR - INSTRUKCJA
- Uruchom ponownie grę również jako ADMINISTRATOR, jeśli wszystko dobrze pójdzie powinien się utworzyć nowy folder Battlefield 1 w Dokumentach!
Wyłączcie optymalizacją pełnoekranową:
Problem osobiście u mnie nie występuje (wersja sterownika 387.92 + brak HDR) i jak wspomniał @SylwesterSpalony nic takiego nie uświadczył. @Kriiisu_93 sprawdź te obejścia i daj znać z jakiego monitora korzystasz itp.
Mam Samsunga HDTV T24D391 24cale jest to dość nowy technologicznie monitor podłączony jest do mojego gtx-a przez HDMI
Wykonałem kroki z ostatniego wpisu na sterownikach 387.92 wcześniej też na 388.00 i wczoraj na 388.13. Problem nie zniknal i dotyczy fhd. W rozdzielczości 1600x900 pelny ekran dziala ok innych nie sprawdzałem. W fhd normalny obraz jest w oknie i w trybie bez ramki. Na pełnym ekranie jest tak
Powinno być tak
Jest ucięty obraz po bokach i góra, dól no i taka pikseloza rażaca po oczach obraz jest jaskrawy bardzo
Featured Places
Battlefield Dyskusja o serii
Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.Latest Activity: 2 years agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar1 year ago
Community Manager