Żeby ponownie odpalić Battlefield 3, bez frustracji z powodu monitu o już wykorzystanym kluczu, należy włożyć płytę z grą do komputera, rozpocząć instalację, zainstalować Origin. Następnie zaktualizować go do ostatniej wersji, po czym automatycznie pojawi się okienko w którym należy się zalogować do konta Origin. Tu trzeba podać adres mailowy, który jest przypisany do tego konta od początku. Jeśli hasło się nie zgadza, można go zmienić. Następnie automatycznie pojawi się okienko aktualizacji do EA i tu trzeba zainstalować. W tym samym momencie odinstalowywuje się Origin. Po instalacji zalogować się tym samym mailem i hasłem co w Origin i tam gra w bibliotece już będzie dostępna. Trzeba ją tylko pobrać na komputer z sieci, a płytę można już wyjąć z napędu. Właśnie przed chwilą tak zrobiłem. Gra mi się pobiera ze wszystkimi dodatkami. 🙂 Mam nadzieję, że komuś pomogłem.
Nie wiem jedynie dlaczego tutaj koledze, usunęli grę z biblioteki?? Może po prostu trzeba ją od nowa z płyty zainstalować? Najważniejsze, że musi być konto to, które na samym początku zakładaliśmy. Inaczej gra praktycznie jest bezużyteczna.