Forum Discussion

Merloyn12's avatar
2 years ago
Solved

Napraw zainstalowaną grę i sprobuj ponownie - battlefield 1 revolution

Mam problem z grą Bf1, kupiłem na g2a klucz do steam i po zainstalowaniu gry wyskakuje błąd "napraw zainstalowana grę i sprobuj ponownie" gra jest w biblotece steam ale jest też widoczna w bibliotece ea app ale klikając na okładkę bf1 prawym nie pokazuje się opcją naprawa, reinstalacja nie pomogła, dodanie do wykluczeń w zaporze Windows folderów ea oraz bf 1 nie pomogło ani ustawienie zgodności wersji win na steamie, ea app i bf1 również nie pomogło, sprawdzałem zgodność plików na steamie i również nic nie zostało wykryte :/ proszę bardzo o pomoc bo już nie wiem co mam robić 

• Problem zniknął po założeniu nowego konta użytkownika windows na zasadzie konta administratora :D

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @Merloyn12 

Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się nadal jeśli zainstalujesz grę ponownie, tym razem wybierając zupełnie inny język instalacji niż dotychczas. 

• Zainstalowałem ponownie wybierając inny język instalacji i dalej wyskakuje ten sam błąd "napraw zainstalowaną grę i spróbuj ponownie", posiadam 6 dodatków do BF1, może któryś z dodatków wpływać na ten błąd ? Już kompletnie nie wiem co robić :/

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Merloyn12 

Dodatki nie mają tutaj znaczenia. Gra nawet w edycji standardowej zawiera wszystkie pliki dodatków, klucz jest tylko potrzebny do tego, by je odblokować na koncie. 

Dla testu sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się na nowo utworzonym koncie administratora na komputerze. 

Tworzenie konta użytkownika lokalnego lub konta administratora w systemie Windows 10

Możesz również sprawdzić czy problem będzie pojawiał się kiedy zmienisz język systemu na inny (np. angielski). 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @Merloyn12 

Dzięki za informację 🙂 

Powiedz nam, czy problem udało się rozwiązać po zmianie języka, czy założeniu nowego konta administratora. 

• Problem zniknął po założeniu nowego konta użytkownika windows na zasadzie konta administratora :D

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 4 days ago