Forum Discussion

lukasz111213141's avatar
2 years ago

Nie mogę połączyć się z battlelogiem w BF4 na PS3

Witam

Nie mogę się połączyć z battlelogiem od dłuższego czasu proszę o radę co mogę z tym zrobić.

9 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @lukasz1112131415 

Czy w czasie próby połączenia pojawia się jakikolwiek komunikat błędu (zrób jego zdjęcie i podeślij nam).

Dodatkowo odłącz konsolę od zasilania na 3 min., zrestartuj router i upewnij się, że zostały odblokowane odpowiednie porty (sprawdź SPOILER).

Spoiler
    To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Witryna Port Forward, choć nie jest witryną EA, jest ogólnie dość solidnym miejscem do sprawdzenia i upewnienia się, że masz otwarte odpowiednie porty dla wszystkich gier, w które grasz. Porty dla Battlefield 4  znajdziesz tutaj.
  • Witam problem się pojawia nadal po mimo restartu routera 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @lukasz1112131415 

Dzięki za sprawdzenie tego kroku. 

Sprawdź proszę zatem czy problem będzie pojawiał się po wyczyszczeniu pamięci podręcznej przeglądarki internetowej na konsoli. 

PS3™ | Menu trybu przeglądania

Ponadto jeśli masz taką możliwość, zmień ustawienia routera tak by nie wykorzystywał protokołu IPv6 po czym uruchom router ponownie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Zazwyczaj możesz to sprawdzić z poziomu panelu administracyjnego Twojego routera. @lukasz1112131415 

Nie mniej jeśli masz wątpliwości - najlepiej będzie skontaktować się z dostawcą Internetu.