Forum Discussion

S0l0_LIF3's avatar
5 years ago
Solved

Problem z battlefield 4

Witam, 
pobrałem wczoraj grę i po dołączeniu do gry po jakiś 2 minutach wyrzuca mnie z gry i pisze "Zostałeś wyrzucony przez Punkbustera." reinstalowałem i naprawiałem gre, a dalej problem nie zniknął jak to można naprawić? zamieszczam link ze screenshotem poniżej.

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    5 years ago

Naciśnij na klawiaturze znaczek windows (pomiędzy ctrl alt) + R.

W oknie wpisz services.msc

Na liście znajdź PnkBstraA, zaznacz i wybierz uruchom. Jeśli działa to wybierz restart usługi.

Daj znać czy to pomogło

4 Replies

1. Pobierz PunkBuster bezpośrednio ze strony Even Balance https://www.evenbalance.com/pbsetup.php
    2. Otwórz pobrany plik, a następnie uruchom pbsetup.exe.
    3. Zaakceptuj umowę licencyjną (EULA).
    4. Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby zaktualizować PunkBuster.
    5. Kliknij Add Game (dodaj grę). 
    6. W rozwijanym menu wybierz Battlefield 4.
    7. Kliknij Add Game (dodaj grę).
    8. Na koniec, przed próbą uruchomienia Battlefield 4, kliknij opcję Sprawdź aktualizacje.

Daj znać czy pomogło

• Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    5 years ago

Naciśnij na klawiaturze znaczek windows (pomiędzy ctrl alt) + R.

W oknie wpisz services.msc

Na liście znajdź PnkBstraA, zaznacz i wybierz uruchom. Jeśli działa to wybierz restart usługi.

Daj znać czy to pomogło

• Chytrooki's avatar
    Chytrooki
    Hero+
    5 years ago

@S0l0_LIF3Siemanko 🙂. Sprawdź rozwiązań z angielskiego AHQ. Jest tam wyżej omówiony sposób. Spróbuj odinstalować Punkbaster i usunąć folder PunkBuster z BF4. Następnie postępuje z wskazówkami od Cytrafix-a. Dodatkowo sprawdź czy masz dodaną grę do zapory Windows. Wszystkie rozwiązania które napisałem znajdziesz w linku poniżej.

https://answers.ea.com/t5/Battlefield-4/Battlefield-4-punk-buster-keeps-kicking-me/td-p/1803533

Jak nie zadziała to postąpiłbym tak

Usuń grę, pobierz CCleaner, wyczyść rejestr. Usuń folder BF4 'Moje Dokuemnty', wyczyść pamięć podręczną. Musisz zrobić tak żeby śladu po BF4 nie było na twoim PC. Pobrać grę przez EA Desktop. Zainstaluj. No i mam nadzieję że graj 😀.

Powodzenia 🙂.

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,141 PostsLatest Activity: 17 hours ago