Forum Discussion

NicoArtist's avatar
6 years ago
Solved

problem z dzwiękiem

Witam. Mam problemy z działaniem dźwięku w grze, Mianowicie podczas rozgrywki dźwięki trzeszczą, a dzieje się tak tylko w Bf V w innych grach nie mam takiego problemu. Zmniejszyłem jakość ogólną dźwięków w ustawieniach Realtek, oraz wyłączyłem wszystkie efekty dźwięków dla słuchawek, w tym dźwięk 7.1, kontrola basów itp. Nic nie pomogło. 

9 Replies

• Zobacz w ustawieniach audio w grze. Może problemem jest VoIP który przycisza/modyfikuje dzwiek jak ktoś stara się użyć mikrofonu.

Warto poprzestawiać także ze stereo na np taśmy wojenne etc

• @Cyrtafix Nie pomogło, trzeszczenie jest słyszalne przy silnych dźwiękach typu ostrzał artyleryjski lub wystrzał z czołgu.
  • Cyrtafix's avatar
    Cyrtafix
    6 years ago

Hmm a może słuchawki przepnij do innego wejścia 🙂?

• Robert3632's avatar
    Robert3632
    6 years ago

zapewne nie masz ochoty na nowo instalować gry? Możesz to zrobić bez ponownego pobierania z internetu ale może to rozwiąże twój problem. W wielu wypadkach ponowna instalacja gry usprawniała wiele problemów. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @NicoArtist 

Jeśli używasz jakiegoś dodatkowego oprogramowania do optymalizacji dźwięku (equalizer, lub programy do nagrywania) na czas uruchamiania gry wyłącz je z poziomu menedżera zadań. Możesz też uruchomić komputer w trybie czystego rozruchu tak aby, uruchomił się z podstawowymi programami.