Forum Discussion

Patros1992's avatar
Patros1992
Seasoned Newcomer
11 months ago

Problem z połączeniem na servery EA przez Steam.

Dzień dobry,

Mam problem od ponad pół roku czyli odkąd kupiłem grę Battlefield 1 Revolutionary Edition na platformie Steam.

Servery steam nie chcą połączyć się z Serverem EA bym mógł cieszyć się grą w trybie wieloosobowym.

Restartowałem Router, zmieniałem Proxy tak jak to zalecacie sami na swojej stronie. Usuwałem pamięć podręczną, przeinstalowałem grę oraz EA Luncher.

Nadal nic nie pomogło nie jestem w stanie połączyć się z serverami przez platformę steam.

Co jest ciekawe, znajomy ma również Battlefielda 1 ze wszystkimi dodatkami i pobrał go na moim PC, przez waszą platformę bo tam została kupiona i tryb mult odpalił się w sekundę automatycznie przy uruchomieniu gry.

Nie ukrywam nie będę kupował tej samej gry na różnych platformach, a steam nie zwróci mi gotówki bo jednak na kampanii spędziłem kilka godzin, i gdy zgłaszam im problem że coś jest nie tak z tym kluczem który zakupiłem oni mnie odsyłają do was...

Zgłaszałem to kilkukrotnie na wasz czat, i wasze boty nie bardzo mi pomogły więc zostawię je bez komentarza.

Czy ktoś z EA może mi z tym jakoś, pomóc w jakikolwiek sposób, zwrócić grę, odpalić ten tryb muli itd.??

Mam też inne gry na steam z EA i nie ma tego problemu.

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 months ago

Hej @Patros1992 

Dzięki za Twój wpis a także za wszystkie wyjaśnienia oraz opis podjętych przez Ciebie kroków.

Wyczyść proszę dodatkowo pamięć podręczną aplikacji Steam oraz Sprawdź spójność plików gry.

Wyloguj się całkowiecie z aplikacji EA app i uruchom program EAUpdater oraz App Recovery: C:\Program Files\Electronic Arts\EA Desktop\EA Desktop\...

Następnie zaloguj się do aplikacji EA za pomoca danych swojego konta Steam.

W przypadku dalszych problemów daj nam znać z jakiego systemu operacyjnego korzystasz, czy posiadasz dodatkowy antywirus oraz włączony VPN?

• Patros1992's avatar
    Patros1992
    Seasoned Newcomer
    11 months ago

Cześć,

Zrobiłem wszystko tak jak napisałaś ale to nadal nie pomogło, nie mam też żadnego antywirusa czy VPN włączonego.

Proszę o dalsze instrukcję o ile da mi się pomóc

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Hej @Patros1992 

Wybacz późną odpowiedź. 

Czy w przeszłości odłączałeś swoje konto Steam od konta EA?

• Patros1992's avatar
    Patros1992
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

EA_KalinaEA_Kuba  Przepraszam że po bardzo bardzo długim czasie, ale tak problem nadal występuje dla pewnośći zrobiłem kompletny format dysku i nadal to samo.

Odpowiadając na pytanie, tak kiedyś na pewno odłączałem i podłączałem konto steam (ze względu na powyższy problem)

Co ciekawe, kolega kupił ME - Andromeda i ma ten sam problem (kupione na steam) inne gry ma kupione przez wasz sklep i łączy z serwerami od razu.

Steam nadal umywa ręce i proszą bym ponownie zgłosił się do EA :(

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,110 PostsLatest Activity: 5 days ago