Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Problem z połączeniem z serwerami EA w Battlefield 1 na Xbox One.

Witam.

Otóż od dłuższego czasu mam problem z połączeniem z serwerami Battlefield 1 na xbox one. Zazwyczaj po odtworzeniu gry od razu w menu głównym wyświetla się komunikat "Wygląda na to, że jesteś offline, możesz zagrasz w kampanię?" choć jestem połączony na xbox live. Wystarczy że nacisnę "połącz" i od razu jestem połączony z serwerami. Następnie po pewnym czasie gry w trakcie meczu zostanę wyrzucony do menu głównego gry z komunikatem "utracono połączenie z serwerami EA" choć nadal jestem połączony na xbox live. Żeby specjalnie polepszyć swoje połączenie zmieniłem swoje połączenie z bezprzewodowego na przewodowe ale problem nadal jest ten sam i już nie mam pojęcia co robić. Dwa razy rozmawiałem z pomocą techniczną EA, wykonałem każdy krok który polecili mi zrobić i nadal nie ma żadnego efektu. Dzwoniłem również do swojego dostawcy internetu z zapytaniem o zmiany protokołu IPv6 na IPv4 i jak się okazało protokół IPv4 cały czas jest aktywny. Odblokowałem również porty na routerze, wyczyściłem pamięć podręczną, resetowałem router do ustawień fabrycznych ale to nadal nie daje żadnego efektu. Żeby nie było kabel testowałem na testerze i działa bez zarzutów, a tym bardziej że został zakupiony w sklepie za 25 zł. Tracę już dosłownie głowę. Nie po to kupuję grę wraz z przepustką premium żebym później nie mógł z tego korzystać. Chciałbym również dodać że nie mam połączenia na żadnej z gier od EA. Pomocnik techniczny poprosił abym włączył jakąś inną ich grę (w tym przypadku FIFA 17) i tam również nie było połączenia z ich serwerami. Błagam o pomoc bo już nie mam siły gdy więcej razy zostaje wyrzucony z serwerów niż na nich gram...

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Jak się okazało wina leżała raczej po winie mojego routera bo od wczoraj nie wyrzuciło mnie ani razu z serwerów i ping powrócił do normalności. Po resecie routera oraz modemu połączenie jest stałe na całe szczęście więc problem uważam za rozwiązany 😉

4 Replies

• Revan2000s's avatar
    Revan2000s
    Hero+
    8 years ago

Jak można zobaczyć w raporcie praktycznie na każdym "hopie" występują bardzo duże różnice pingu.

Zdecydowanie coś jest nie tak na Twoim łączu. Jeśli wykonałeś wszystkie poradzone przez doradcę kroki, sugerowałbym kontakt z dostawcą internetu i pokazanie mu zrobionego raportu UOTrace.

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Jak się okazuje wina leży chyba po stronie routera. Po jednym telefonie do multimedii dziwnym cudem konsoli nagle udało się podłączyć bezpośrednio do modemu, a wcześniej NAT był niedostępny i ogólnie nie było połączenia. Teraz gdy sprawdziłem szczegółowe statystyki połączenia przez modem prędkość pobierania wynosi 31,56 Mb/s, a natomiast pobierania 1,89 Mb/s. Przewodowo przez router szybkość pobierania sięga do 1,60 Mb/s, a przesyłania do 0,40 Mb/s. Jeszcze nie wiem w czym dokładnie jest problem ale gdy tylko się dowiem dam znać chyba że ktoś może mieć jakieś pomysły
  • Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago
    Jak się okazało wina leżała raczej po winie mojego routera bo od wczoraj nie wyrzuciło mnie ani razu z serwerów i ping powrócił do normalności. Po resecie routera oraz modemu połączenie jest stałe na całe szczęście więc problem uważam za rozwiązany 😉

About Battlefield Dyskusja o serii

Dyskutuj o grach Battlefield na tym forum społeczności.3,123 PostsLatest Activity: 9 hours ago